Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Esti foarte concentrat/a pe activitatile tale si uiti sa mai interactionezi cu familia. Un pic de comunicare nu strica cu fratele, sora, tata sau mama.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Veninul paianjenului are rolul de a paraliza prada.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doi prieteni se intalnesc si din vorba-n vorba ajung la
subiectul despre mancare.
- Sotia mea imi tot spune ca-i sanatos sa mananci
alimentele crude.
- Pai sa stii, ca nici nevestei mele nu-i place sa
gateasca!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Întâlnirea conducerii MEdC cu inspectorii scolari generali - organizarea examenelor

02 Iunie 2005
Ministrul educatiei si cercetarii, domnul Mircea Miclea, s-a întâlnit luni, 30 mai 2005, cu inspectorii scolari generali, întâlnire prilejuita de evaluarea stadiului pregatirilor pentru examenele nationale din aceasta vara (teste nationale, bacalaureat, absolvirea învatamântului profesional, de certificare a competentelor profesionale, de obtinere a atestatului profesional/de competenta, concursul de ocupare a catedrelor vacante din învatamântul preuniversitar, admiterea în clasa a IX-a).
La aceasta întâlnire au mai participat Secretarul de stat pentru învatamânt preuniversitar, doamna Cecilia Paloma Petrescu, directorul Directiei Învatamânt Preuniversitar, doamna Liliana Preoteasa, directorul Directiei Generale Managementul Resurselor Umane, doamna Corina Marin si directorul Proiectului pentru reabilitarea infrastructurii scolare, doamna Mirela Dârstaru.
Domnul ministru Mircea Miclea a punctat principalele aspecte ce trebuie luate în considerare în vederea evitarii oricarui eveniment nedorit, accentuând asupra responsabilitatii tuturor celor angrenati în organizarea si derularea acestor examene.
În acest context, Inspectoratele Scolare Judetene vor verifica functionalitatea spatiilor de examen, de instruire a comisiilor si de depozitare a subiectelor / lucrarilor scrise, existenta si functionalitatea tuturor echipamentelor care vor fi utilizate în scolile ce vor gazdui comisii de examen: PC-uri, imprimante functionale, compatibile, copiatoare, aparate tv, radio.
De asemenea, vor fi luate toate masurile necesare astfel încât multiplicarea subiectelor pentru candidati sa nu dureze mai mult de 20 minute. Un accent deosebit se va pune pe selectarea obiectiva si instruirea supraveghetorilor, actiune a carei responsabilitate va fi asumata, în totalitate, de catre directorul unitatii scolare.
Pentru asigurarea transportului candidatilor la si de la centrele de examen se vor face demersurile necesare catre Consiliile Locale. Aceleasi demersuri vor fi facute catre Directia de Sanatate Publica pentru asigurarea centrelor de examen, pe perioada derularii probelor scrise, cu personal medical, SC Electrica SA, pentru evitarea penelor de curent electric, respectiv structurile de paza si protectie, pentru asigurarea securitatii subiectelor, a lucrarilor scrise si a derularii examenelor.

Se interzice categoric, sub pedeapsa sanctionarii, implicarea personalului scolii în colectarea/ administrarea oricaror fonduri materiale / banesti de la elevi / candidati / parinti, pentru organizarea de protocol, pe perioada finalizarii studiilor / derularii probelor de examen.
Conform datelor furnizate de inspectoratele scolare si centralizate de MEdC, pentru sustinerea testelor nationale s-au înscris în perioada prevazuta de metodologie 279.332 elevi, care vor sustine probele de examen în 1.158 centre de testare. Lucrarile vor fi corectate în 218 centre de evaluare. Pentru sustinerea examenului de bacalaureat s-au înscris 180.565 elevi, care vor fi repartizati în 574 centre de testare. Centrele de evaluare sunt în numar de 150.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri