Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Daca matca sau regina nu mai degaja feromoni inseamna ca e pe moarte.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doi ardeleni la oras, sunt cazati intr-un hotel la etajul 20, iar liftul nu merge. Se apuca ei sa urce pe scari. Pe la etajul 5, Ion catre Gheorghe:
- Gheo, am sa iti zic ceva...
- Lasa-ma in amaraciunea mea, imi zici cand ajungem...
Dupa inca vreo 7 etaje, Ion:
- Gheo, trebe sa-ti zic ceva...
- Lasa-ma Ioane, imi zici cand ajungem, acu lasa-ma in pace!
In fata usii, Gheorghe catre Ion, gafaind ca o locomotiva:
- Ia zi acuma ce voiai sa-mi zici.
- Am uitat cheia la receptie!
Se apuca ei sa coboare. Dupa vreo 5 etaje, Ion vrea sa zica ceva.
- Lasa-ma in pace. Imi zici jos!
Alte 7 etaje, Ion vrea sa spuna ceva, Gheorghe enervat il opreste. Ajung sleiti la receptie, Ion:
- Mai Gheo, tu chiar nu stii de gluma?

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Admiterea la liceu 2005

11 Ianuarie 2005
Graficul de desfasurare a testelor nationale organizate in vederea accesului absolventilor clasei a VIII-a in clasa a IX-a a anului scolar 2005-2006 este urmatorul:

10 iunie - inscrierea candidatilor;
20 iunie - limba si literatura romana - test scris;
21 iunie 2005 limba si literatura materna - test scris;
22 iunie - matematica - test scris;
23 iunie - istoria romanilor sau geografia Romaniei - test scris;
26 iunie 2005, afisarea rezultatelor (pana la orele 16) si depunerea contestatiilor (orele 16 - 20);
27-28 iunie - rezolvarea contestatiilor;
29 iunie - afisarea rezultatelor finale.

Loteria calculatorului

Absolventii de gimnaziu care promoveaza cu brio testele nationale vor intra in febra admiterii in liceu care, si anul acesta, se va desfasura prin intermediul calculatorului. Pe 9 mai, scolile vor primi brosurile continand informatiile legate de admitere si lista centrelor de inscriere, precum si scolile arondate fiecarui centru.

In perioada 10 mai - 10 iunie, se vor desfasura sedinte de instruire cu parintii si elevii pentru prezentarea metodologiei de admitere si a planului de scolarizare. Candidatii vor completa fisele cu optiuni in perioada 30 iunie - 9 iulie, in prezenta dirigintilor si parintilor. Intre 3 si 10 iulie se va desfasura etapa de verificare de catre parinti si candidati a fiselor editate de calculator, corectarea greselilor in baza de date computerizata si listarea fiselor corectate din calculator. Graficul admiterii continua cu: 30 iunie - 2 iulie - inscrierea candidatilor la liceele care organizeaza probe de aptitudini sau probe de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna; 3 - 5 iulie, sustinerea probelor de aptitudini sau a probelor de verificare a cunostintelor de limba moderna sau de limba materna; 4-6 iulie, inscrierea si repartizarea candidatilor pentru invatamantul special; 6 iulie - afisarea rezultatelor la probele de aptitudini sau la probele de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna si rezolvarea eventualelor contestatii. Afisarea listei candidatilor admisi la liceele/clasele pentru care se sustin probe de aptitudini, lista validata de inspectoratul scolar; 7 - 9 iulie - completarea fisei de optiuni de catre candidatii care au fost respinsi la liceele/clasele care organizeaza probe de aptitudini; completarea fisei de optiuni de catre candidatii care au sustinut probe de verificare a cunostintelor de limba moderna sau de limba materna; 11 iulie - transmiterea, de catre comisiile judetene/a municipiului Bucuresti, la Centrul National de Admitere a listelor cuprinzand candidatii admisi la liceele militare; 11 iulie - termenul limita pentru transmiterea bazei de date de la centrele de inscriere la centrul judetean de admitere/al municipiului Bucuresti precum si a listei absolventilor care nu participa la repartizarea computerizata; 12 iulie - transmiterea bazei de date de la centrele judetene/al municipiului Bucuresti de admitere la Centrul National de Admitere; 13 iulie - verificarea si corectarea bazelor de date de catre Comisia Nationala de Admitere si comisiile de admitere judetene/a municipiului Bucuresti, transmiterea modificarilor la comisia nationala; 15 iulie - corectarea erorilor si confirmarea incheierii modificarilor; 16 iulie -repartizarea computerizata.

A doua etapa de admitere in invatamantul liceal si profesional de stat, pentru candidatii care nu implinesc 18 ani, va avea loc pana pe 31 august.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri