Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cand o noua regina iese din larva, vechea regina, paraseste stupul (o roieste), fiind foarte rare cazurile in care vechea regina ramane in stup.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Invatatoarea le cere copiilor sa enumere trei lucruri care contin lapte.
Dupa lungi insistente, si maini agitate frenetic pe sus, este numit Bulisor, care spune:
- Pai, untul, branza si ... trei vaci!...

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Absolventii de liceu sustin proba orala la limba si literatura moderna

25 Iunie 2008
Miercuri si joi, cei 230.000 de absolventi de liceu, vor sustine proba orala de limba si literatura moderna. Aceasta face parte din probele eliminatorii ale examenului de bacalaureat, nota 5 fiind necesara pentru participarea la probele urmatoare.

Candidatii vor extrage un singur bilet, dar au dreptul si la al doilea, caz in care nota finala va fi scazuta cu un punct. Subiectele sunt concepute in asa fel incat pot fi rezolvate in 10-15 minute.

Doi profesori vor asigura examinarea candidatilor in prezenta a cel putin inca trei elevi. Profesorii vor evalua raspunsurile elevilor cu note intregi de la 1 la 10, astfel incat diferenta dintre notele celor doi profesori sa nu depaseasca un punct. Nota finala se calculeaza ca medie aritmetica a celor doua note, cu doua zecimale, fara rotunjire.

MECT a luat masuri speciale datorita caniculei, recomandand asigurarea ventilatiei corespunzatoare in salile de examen, asigurarea apei potabile atat pentru profesori cat si pentru candidati precum si asigurarea asistentei medicale permanente.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri