Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Statuia reprezentata de o personalitate calare pe un cal poate avea mai multe semnificatii: cand calul are doua picioare in aer semnifica faptul ca acel calaret a murit in lupta, cand calul are doar un picior in aer inseamna ca moartea calaretului s-a produs ca urmare a unei rani survenite pe campul de lupta, iar cand calul are toate picioarele pe pamant inseamna ca acel calaret a murit din cauze naturale.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Culmea graviditatii politice: Sa intrerupi o sarcina de partid..

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Absolventii clasei a VIII-a, din nou in tensiune

30 Iunie 2005
Ultima zi de iunie, prima zi de admitere

Cu incepere de astazi si pana in data de 9 iulie, elevii care au promovat Testele nationale/examenul de capacitate si parintii acestora, asistati de dirigintii claselor a VIII-a, pot completa fisele de inscriere cu optiunile personale in vederea repartizarii computerizate. De asemenea, absolventii clasei a VIII-a, proveniti din alte judete, care au promovat Testele nationale, vor completa fisele de inscriere la centrul special desemnat din judetul pentru care solicita inscrierea.



Tot astazi se elibereaza si fisele de inscriere, fara optiuni completate, pentru candidatii care se inscriu la liceele la care se sustin probe de aptitudini, probe de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna sau care se inscriu in unitati de invatamant din alte judete in paralel, inspectoratele anunta ierarhia la nivel judetean/al municipiului Bucuresti a absolventilor claselor a VIII-a si asigura afisarea in fiecare scoala gimnaziala a listei absolventilor, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere (pentru candidatii care au promovat Testele nationale), respectiv de absolvire (pentru candidatii care nu au promovat Testele nationale), ca element suplimentar de control pentru elevi si parinti. Prima repartizare computerizata in invatamantul liceal si profesional de stat a absolventilor clasei a VIII-a care au promovat Testele nationale va avea loc in data de 16 iulie.


Cele cinci "porunci" pentru candidati


Concret, cel mai important pas este completarea optiunilor din fisa de inscriere primita de la scoala. Ca atare, candidatii trebuie sa se orienteze indeajuns de abil pentru a nu ramane pe dinafara. In anii precedenti au fost destule situatii in care elevi cu medii foarte mari au ajuns la scoli profesionale pentru ca au gresit codurile primelor optiuni de pe fisa de inscriere... Pentru ca aceste erori sa nu se mai repete, trebuie respectate conditiile de mai jos.

1. In primul rand elevul, impreuna cu dirigintele si parintii, trebuie sa verifice corectitudinea datelor personale inscrise pe fisa: numele, media claselor V-VIII si notele la Testele nationale. Eventualele erori trebuie semnalate imediat conducerii scolii si remediate.

2. Pe fisa, care trebuie depusa pana cel tarziu in data de 9 iulie, se completeaza apoi optiunile, in ordinea intereselor, preferintelor si aptitudinilor elevilor. Algoritmul de repartizare ordoneaza elevii dupa medii si ii repartizeaza in aceasta ordine pe baza optiunilor exprimate. Altfel spus, media este cea care primeaza, un elev cu nota mai mica neputand "lua locul" unui elev cu nota mai mare.

3. Pentru a spori sansele de reusita, este recomandata completarea unui numar cat mai mare de optiuni.

4. Completarea si stabilirea ordinii optiunilor se fac prin consultarea prioritara a informatiilor privind numarul de locuri disponibile si ultima medie de admitere din anii precedenti. In acest sens, poate fi utilizata aplicatia de orientare ADLIC 2005, disponibila pe http://admitere.edu.ro.

5. Dupa introducerea fiselor in baza de date nationala, corectitudinea datelor de pe fisa aflata in sistem trebuie verificata de fiecare elev la scoala de provenienta, prin compararea fisei originale cu fisa de control tiparita de aplicatie.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri