Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Desi Neptun si Uranus au un continut similar de metan, este inca neclar daca in compozitia atmosferei lui Neptun exista si alte substante ce fac sa difere culoarea celor doua planete.

› vrei mai mult

Bancul zilei

un om avea un cal si calul nu avea nimic impotriva

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

A inceput proba" computerului

09 Iulie 2004
Dupa afisarea pe pagina de web a Ministerului Educatiei, candidatii pot consulta maine la scoli listele cu absolventii repartizati proveniti din unitatile de invatamant respective si a listei cu locurile neocupate in unitatile de invatamant liceal si profesional de stat din judet sau municipiul Bucuresti. Duminica se vor afisa la fiecare unitate de invatamant liceal si profesional listele candidatilor repartizati in acea unitate.



LOCURI. Conform ministrului Athanasiu, pentru cei 204.498 de elevi care au trecut testele nationale, adica 78% din cei care au participat la concurs, exista 190.000 de locuri in licee si inca 130.000 de locuri in scolile de arte si meserii. Repartizarea computerizata se va face in ordinea descrescatoare a mediilor, tinandu-se cont de optiunile elevilor pentru anumite licee si specializari. Cand se ajunge la un candidat, se cauta in lista sa de optiuni prima optiune valida la care exista locuri libere. Ordinea optiunilor de pe fisa este, prin urmare, semnificativa, prima optiune exprimata este luata in considerare inaintea celorlalte optiuni. De exemplu, se verifica prima optiune a candidatului curent, in cazul in care optiunea este valida si mai exista locuri la aceasta optiune este considerat admis la aceasta optiune si se trece la urmatorul candidat. Altfel, se verifica a doua optiune de pe fisa.



A DOUA SANSA. O optiune este invalida daca, de exemplu, codul optiunii alese de candidat nu exista sau pentru optiunea aleasa necesita data proba la limba materna sau moderna si candidatul nu a sustinut-o.



Athanasiu a precizat ca pentru elevii care nu vor reusi sa fie repartizati va mai exista o a doua etapa de repartizare, intre 15 si 18 iulie. In cazul in care, totusi, vor ramane locuri neocupate, candidatii ramasi vor fi redistribuiti pe ele in perioada 22-28 iulie. “Noi nu ne imbatam cu apa rece. Testele grila de anul trecut au fost un esec. Anul acesta elevii au putut sa dovedeasca mai bine ce au invatat“. - Alexandru Athanasiu, Ministrul Educatiei




Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri