Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


E bine sa te porti frumos cu prietenii din grup, chiar daca ei mai gresesc fata de tine. Nu lasa mandria sa iti strice imaginea. Toti stiu ca esti un exemplu de bune maniere cand vine vorba de comportament.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Un fapt inedit s-a intamplat la Cupa Mondiala in anul 2006. Elvetia a fost eliminata in optimi fara sa primeasca gol in toate meciurile - 3 in grupe si unul in optimi (a fost eliminata in optimi de Ucraina la loviturile de departajare 0-3).

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un om stape culmea unui deal cu pletele-n vant si nasul insangerat,tinand in mana un bumerang.Se apropie de el un alt om si-l intreaba:
-Ziua buna! ce faci aici?
-Bine.
-Ce-i aia din mana ta?
-Nu stiu.
-Pai,daca nu stii,de ce nu-l arunci?
-Da' arunca-l tu!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

A doua etapa a Bacalaureatului se apropie

26 Iulie 2006
In mai putin de o luna, cei peste 8.000 de absolventi de liceu din Capitala care au picat Bacalaureatul la una sau mai multe materii intra din nou in febra examenelor.

Ei isi pastreaza sansele de continuare a studiilor in invatamantul superior, dat fiind faptul ca multe facultati de stat si particulare au anuntat organizarea examenului de admitere pentru luna septembrie.

Calendarul BAC-ului de toamna demareaza pe 21-22 august, cu limba si literatura romana - proba orala. Va continua pe 23-24 august, cu limba si literatura moderna - proba orala.

Pentru cei care sustin examenul la limba si literatura materna - proba orala, sunt rezervate zilele de 25-26 august.

Probele scrise incep pe 28 august cu limba si literatura romana, continuand pe 29 august cu limba si literatura materna, 30 august - proba obligatorie a profilului, 31 august - o proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii - proba scrisa sau practica, si se termina pe 1 septembrie cu o proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare - proba scrisa sau practica.

Pe 4 septembrie are loc afisarea rezultatelor - pana la ora 16.00 si depunerea contestatiilor, intre orele 16.00 si 20.00. In urmatoarele doua zile lucrarile vor fi reevaluate, urmand ca pe 7 septembrie sa fie afisate rezultatele finale.

Cei picati si in aceasta a doua sesiune de Bacalaureat vor putea sustine examenul si in vara lui 2007, dar numai contra cost, functie de tarifele practicate de unitatea de invatamant la care il vor sustine.

Sursa: Evenimentul zilei

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri