Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

La 13 martie 1781 astronomul englez Sir William Herschel a descoperit planeta Georgium Sidus, cunoscuta ulterior sub denumirea de Uranus.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doi tipi, intr-o celula.
- Cati ani ti-au dat? intreba primul.
- 15.
- Da' ce dracu' ai facut?
- Am spart un geam la serviciu.
- Si ti-au dat 15 ani doar pentru atata lucru? Da' tu unde lucrai?
Al doilea detinut ofteaza lung si zice:
- Pe un submarin.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

89 la suta dintre elevi vor la liceu pentru diploma

20 Decembrie 2004
In Bucuresti, 89 la suta dintre actualii elevi de clasa a VIII-a vor sa invete la liceu, 7 la suta ar opta pentru scoli de arte si meserii, iar 4 la suta sunt indecisi, se arata in studiul facut public ieri de catre Inspectoratul Scolar al Capitalei.

Cei mai multi dintre viitorii absolventi de gimnaziu isi doresc sa studieze intr-o clasa de matematica-informatica.

45 la suta dintre elevi spun ca decizia legata de alegerea liceului le apartine, in timp ce doar 23 la suta dintre parinti spun ca ii lasa pe copii sa aleaga de capul lor.

Daca 50 la suta dintre elevi cred ca au sanse mari si foarte mari de a fi admisi la unitatea de invatamant dorita, parintii lor sunt si mai increzatori.

66 la suta dintre parinti se declara convinsi ca fiii si fiicele lor au sanse mari si foarte mari de a invata la liceul dorit.

Aproape jumatate dintre elevii de-a VIII-a si dintre parintii lor spun ca principalul avantaj al absolvirii unui liceu este "obtinerea unei diplome".

Pentru reusita la admitere, 37 la suta dintre elevi spun ca au nevoie de ore suplimentare la scoala pentru a fi meditati, iar alti aproximativ 30 la suta afirma ca au nevoie de informare si consiliere. In functie si de aceste optiuni ale elevilor, Inspectoratul Scolar Bucuresti va elabora planul de scolarizare. "Preconizam ca, asa cum s-a intamplat si in anii trecuti, la admiterea din vara lui 2005 vor fi locuri la licee pentru toti elevii care promoveaza testele nationale.

Cei declarati respinsi vor fi inscrisi la scolile de arte si meserii", a declarat Daniela Nedelcu, inspectorul scolar general al Capitalei.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri