Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pe steagul Statelor Unite cele 13 dungi verticale simbolizeaza cele 13 state originare.

› vrei mai mult

Bancul zilei

I:Cum se scufunda blondele cu submarinul?
R:Bate cineva la usa si ele deschid

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

76 DE ELEVI AU OBTINUT NOTA 10

12 Iulie 2006
Aceasta sesiune de Bacalaureat se dovedeste aiuritoare: 42.000 de absolventi de liceu au ratat diploma, 27.000 de candidati contesta notele, iar 76 de elevi nu au avut nici o problema sa rezolve subiectele de nota 10 pe linie.

In toata tara, doar 76 de absolventi de liceu au stiut de 10,00 la toate probele, nu au facut confuzie intre taran si intelectual, nu s-au incurcat la Fizica sau la alta disciplina “mai grea”. Adriana Sarau e singura absolventa din Capitala care a reusit performanta maxima: Bac cu nota maxima. Adriana are 19 ani si a invatat din clasa intai pana la Bac, la Liceul de Muzica “Lipatti”.

In toti anii a avut medii generale 10,00. “In clasa a V-a am avut nota 9,90 la Geografie, dar am reparat-o repede. Mi-a placut intotdeauna sa invat, sa citesc. Era inevitabil, cu doi parinti profesori”, ne-a declarat Adriana Sarau. In afara faptului ca a avut aceste performante, Adriana are deja o multime de premii la concerte nationale si internationale, unde interpretarea ei la pian a incantat juriile. Ea crede ca peste 10 ani va concerta pe cele mai importante scene ale lumii.

La polul opus sunt 38.081 absolventi care au picat Bac-ul, plus 10.000 care nici nu s-au prezentat la nici o proba dupa ce au terminat liceul. Din datele Ministerului Educatiei, sunt cele mai slabe rezultate din ultimii 16 ani. In Capitala, au picat cel putin o proba 7.779 de candidati si numai 3.040 au reusit medii intre 9,00 si 10,00. Adriana Sarau este singura absolventa cu 10,00 “curat”.

Elevii si parintii sunt in majoritate nemultumiti de note si de felul cum a decurs acest examen, dar numai 27.542 au depus contestatii. O noutate in acest an este modalitatea de rezolvare a contestatiilor pentru note intre 4,50 – 4,99 si 9,50 si 10,00. Nota finala este cea data la recorectare, indiferent daca este mai mare sau mai mica diferenta intre nota initiala si cea de-a doua. Metodologia “spune” ca nu se modifica nota daca diferenta de punctare nu este mai mare de 0,5 puncte.

Sursa: Libertatea

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri