Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Azi vei merge cu familia sau prietenii in parc sau la picnic, respectand, desigur, regulile de igiena si distantare. Acest lucru iti va incarca bateriile pentru saptamana ce urmeaza, chiar daca relaxarea nu mai este cum era odata.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cainii din rasa Bloodhound au mirosul atat de bun incat este acceptat ca proba in instanta. Aceasta rasa poate depista mirosul mai vechi de 300 de ore si poate tine urma pe o distanta de peste 200 de km.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un programator mergea pe strada cind o broasca il striga si ii spune:
- Daca ma saruti, am sa ma transform intr-o printesa foarte draguta.
Programatorul lua broscuta, o puse in buzunarul lui si merse mai departe. Broscuta striga:
- Daca ma saruti, am sa ma transform intr-o printesa foarte draguta si voi sta cu tine o saptamina.
Programatorul scoase broscuta din buzunar, se uita la ea, zimbi si o puse inapoi in buzunar. Broscuta urla din nou:
- Daca ma saruti, am sa ma transform intr-o printesa foarte draguta, voi sta cu tine o saptamina si voi face orice vrei.
Programatorul scoase broscuta din buzunar, ii zimbi si o puse inapoi in buzunar. ?n final, broscuta il intreba:
- Care-i problema? ?i-am spus ca ma voi transforma intr-o printesa foarte draguta, voi sta cu tine si voi face absolut ce vrei tu. De ce nu vrei sa ma saruti?
Programatorul spuse:
- Uite, eu sint un programator. Eu nu am nevoie de prietena, dar o broscuta care vorbeste, asta e ceva?

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

1000 de centre de examen pentru elevii din clasa a VIII-a

09 Iunie 2005
Elevii claselor a VIII-a vor termina scoala vineri si se pregatesc pentru testele nationale care vor incepe pe 20 iunie.

Conform calendarului de desfasurare a testelor nationale, organizate in vederea realizarii selectiei si repartizarii absolventilor de gimnaziu in clasa a IX-a, 10 iunie este ultima zi de scoala. Astfel ca cei 279.332 de elevi din clasa a VIII-a care s-au inscris la testele nationale, vor avea la dispozitie zece zile pentru a recapitula materia. Ei vor sustine proba de limba si literatura romana pe 20 iunie, la matematica pe 22 iunie, pe 23 iunie fiind programata, la alegere, proba de istorie sau de geografie. Elevii apartinind minoritatilor nationale vor mai da un test in plus, cel de limba materna, pe 21 iunie. Testele nationale se sustin anual, intr-o singura sesiune. In caz de nepromovare a testarii nationale, absolventii clasei a VIII-a pot fi repartizati in clasa a IX-a la scoala de arte si meserii. In acest an, elevii vor sustine testele nationale in 1.158 de centre de testare. Lucrarile vor fi corectate in 218 centre zonale de evaluare. La testele nationale se pot prezenta atit promovatii clasei a VIII-a de gimnaziu din seria curenta, cit si cei din seriile anterioare, care nu au promovat examenul de capacitate, indiferent de virsta candidatului.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri