Loredana

Loredana


Biografie Loredana

Nume: Loredana Groza
Data nasterii: 10 iunie 1970
Locul nasterii: Onesti, Romania
Zodia: Gemeni

Loredana a inceput sa cante de la frageda varsta de 3 ani. La varsta de 14 ani a fost descoperita de Dumitru Morosanu si la 16 ani a castigat concursul "Steaua fara nume". Lori (cum o alinta fanii) este cea mai tanara castigatoare a trofeului "Mamaia".


Compozitorul Adrian Enescu o cunoaste pe tanara artista in 1987 la festivalul Costinesti. Acesta scrie piesa "O inima de 16 ani" ce devine imediat hit. Enescu ii scrie Loredanei primul album "Buna seara, iubito". In 1988 albumul se vinde in aproape un milion de copii fiind considerat cel mai vandut album romanesc din toate timpurile. Urmatorul album "Un buchet de trandafiri" a fost un succes de proportii purtand semnatura lui Adrian Enescu si Lucian Avramescu.

In 1993 participa din nou la Mamaia si ocupa locul I la sectiunea slagare, cu o piesa semnata de Marius Teicu, “Ce va fi cu iubirea mea”, care beneficiaza de un videoclip regizat de catre Luminita Dumitrescu.

In 1994 cand revine cu albumul "Atitudine" promovat printr-un turneu alaturi de Directia 5. In 1995 si 1996 lanseaza albumele "Nascuta toamna" respectiv "Tomilio". Incepe colaborarea cu Pro TV si Media Pro Music.

In 1998 Loredana se casatoreste cu Andrei Boncea si o aduce pe lume pe Elena.

Colaboreaza cu  B.U.G. Mafia pentru piesa "Lumea e a mea" iar in 1999 lanseaza EP-ul "Aromaroma". Reia colaborarea cu Adrian Enescu si lanseaza albumul "Diva inamorata".

Loredana se lasa inspirata de muzica populara, de Maria Tanase, de muzica romantica a perioadei interbelice si lanseaza albumele "Agurida" si "Zaraza, vanzatoarea de placeri".

Incepe colaborarea cu Mihai Ogasanu in 2003 cu care lanseaza albumele "Fata cu sosete de diamant" si "Zig-Zagga Extravanganza".

Jamparaua, muzica de dans din zona balcanica devine punct central al urmatorului ei album, lansat in 2006 "Jamparalele".

In 2007 lanseaza albumele "Mu love" si "Nana Nanino".

La finalul lui 2010, pe 20 noiembrie lanseaza  “IubiLand”! Odata cu el si primul concert 3D din Romania regizat si filmat de Manu Kadosh.

Website: http://www.loredana.ro/blog/
Facebook: https://www.facebook.com/lori.groza