Biografie Lady Gaga

Stefani Joanne Angelina Germanotta s-a nascut  pe 28 martie 1986, la New York. La 4 ani a inceput sa cante la pian si la 10 ani a scris prima balada.

A fost admisa, la 17 ani, la Universitatea New York, in cadrul Tisch School of Arts unde a studiat muzica.

La 19 ani, dupa un contract esuat cu cei de la Dej Jam Recording, Lady Gaga se muta din casa parintilor si incepe sa cante prin cluburile din cartierul Lower East Side.

In 2007 colaboreaza cu Lady Starlight pentru proiectul "Lady Gaga and the Starlight Revue". In acelasi an, Lady Gaga devine compozitoare stagiara in cadrul Sony/ATV Music Publishing unde scrie cantece pentru Fergie, Pussycat Dolls sau New Kids on the Block.

In timp ce inregistra o mostra a unui cantec este ascultata de Akon. Acesta o considera pe Lady Gaga o voce puternica si o ajuta pe aceasta sa semneze cu casa lui de discuri "Kon Live Distribution".

In 2008 lanseaza albumul "The Fame", album vazut foarte bine de criticii muzicali. Album este promovat de single-urile de succes: "Just Dance", "Poker Face", "LoveGame", "Paparazzi". Album se vinde in peste 15 milioane de copii.

Un an mai tarziu, Lady Gaga lanseaza "The Fame Monster", un album de opt piese ce reflecta perioada intunecata traita de artista in perioada 2008-2009. Albumul a fost promovat de single-urile "Bad Romance" si "Telephone".

In 2011 lanseaza albumul "Born this way". Primul single lansat de pe acest album: "Born this way" se vinde in peste 1 milion de copii. "Judas" este cel de-al doilea single lansat de pe acest album, bucurandu-se si el de succes.

Facebook: http://www.facebook.com/ladygaga
Twitter: http://twitter.com/#!/ladygaga
Myspace: http://www.myspace.com/ladygaga