Beyonce

Beyonce


Biografie Beyonce

Nume: Beyoncé Giselle Knowles
Data nasterii: 4 septembrie 1981
Locul nasterii: Houston, Texas, SUA
Zodie: Fecioara

Beyonce a inceput sa studieze muzica inca din copilarie, urmand scoala prima Sfanta Maria unde a studiat baletul si jazz-ul. Parintii sai, Matthew si Tina Beyonce, au incurajat-o sa-si dezvolte talentul inscriind-o la scoala primara Parker, o institutie cu specific muzical din Houston. In acest timp, Beyonce a cantat in corul bisericii St. John.


La varsta de opt ani, alaturi de prietenele ei LaTavia Roberson si Kelly Rowland, infiinteaza formatia Girl's Tyme. Tatal ei isi da demisia si preia, ca manager, formatia nou infiintata. Formatiei i se alatura LaToya Luckett. Primul contract, cu Elektra Records, nu se dovedeste a fi de durata. Columbia Records se dovedeste a fi foarte interesata de formatia lui Beyonce si se decide sa le ofere un contract pe care il semneaza in 1997.

Formatia Girl's Tyme devine Destiny's Child si in 1997 lanseaza primul lor album intitulat "Destiny's Child". Albumul este promovat de single-ul "No, no, no" si se bucura de succes.

Cel de-al doilea album, "The Writing's on the Wall", este lansat in 1999. Single-urile "Bills, Bills, Bills", "Jumpin' Jumpin'" si "Say My Name" promoveaza acest album.

LaToya si La Tavia pararesc formatia din cauza unor neintelegeri fiind inlocuite de Michelle Williams si Farrah Franklin.

Beyonce este puternic afectata de schimbarile din formatie si de despartirea de iubitul ei din copilarie, suferind de depresie. Ajutata de mama sa, Beyonce isi revine si castiga rolul principal in filmul "Carmen: A hip hopera".

Destiny's Child lanseaza cel de-al treilea album "Survivor" in 2001. Acest album este promovat de single-urile "Survivor" si "Bootylicious" si se vinde in peste 10 milioane de copii.

Dupa lansarea albumului de sarbatori "8 Days of Christmas", Destiny's Child decid sa ia o pauza.

Beyonce isi ia in serios cariera de actrita si continua sa joace, de data asta alege comediile "Austin Powers in Goldmember" si "The Fighting Temptations".

In 2002 , impreuna cu noul ei iubit, Jay-Z, inregistreaza si lanseaza piesa "03 Bonnie & Clyde". Incurajata de succesul acestei piese, Beyonce lanseaza primul album solo "Dangerously in Love". Albumul se vinde peste 4,6 milioane de copii numai in SUA. Albumul este promovat de single-urile "Crazy in Love", "Baby Boy", "Me, Myself and I" si "Naughty Girl". Acest album ii aduce lui Beyonce 5 albume Grammy.

In loc sa se concentreze pe cariera ei solo, Beyonce se intoarce in formatia ce a consacrat-o si inregistreaza cel de-al patrulea si ultimul album Destiny's Child: "Destiny Fulfilled". Albumul se vinde in peste 3 milioane de copii in SUA si beneficiaza de promovarea a trei single-uri: "Lose my Breath", "Soldier" si "Cater 2 U".

In 2006, Beyonce joaca in "The Pink Panther" si lanseaza cel de-al doilea album solo "B'Day". Single-urile "Deja Vu", "Ring the Alarm" si "Irreplaceable" si turneul "The Beyonce Experience" promoveaza albumul "BDay".

La sfarsitul anului 2006, Beyonce obtine un rol in "Dreamgirls" unde joaca alaturi de Jamie Foxx, Eddie Murphy si Jennifer Hudson.

In 2008, Beyonce se casatoreste cu rapperul Jay-Z. In acelasi an lanseaza cel de-l treilea album, "I Am... Sasha Fierce". Albumul se vinde in peste 3 milioane de copii in SUA si este promovat de single-urile "If I Were a Boy", "Single Ladies (Put a Ring on IT", "Diva", "Halo", "Ego", Broken-Hearted Girl", "Sweet Dreams" si "Video Phone".

In 2011, dupa o bine meritata pauza, Beyonce lanseaza cel de-al patrulea album de studio: "4". Primul single, "Run the world (girls)" nu se bucura de succes. Al doilea single, "Best Thing I Never Had", este lansat pe 1 iunie 2011.

Site oficial: http://www.beyonceonline.com/
Facebook: http://www.facebook.com/beyonce
Youtube: http://www.youtube.com/user/beyonceVEVO