Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Vioara este considerata "soprana instrumentelor cu coarde".

› vrei mai mult

Bancul zilei

un orb si un paralizat erau pe strada si cerseau
la un momentdat orbul ii zice paralizatului:
-Hei colega de data asta te-am vazut clar,ai miscat piciorul drept

› vrei mai mult

Cum redati copiilor pofta de mancare

22 August 2003
Copilul dv. e mofturos? Desi incercati sa-i faceti toate poftele, micutul abia se atinge de mancarea din farfurie? Iata, in continuare, ce puteti sa faceti pentru a-i reda pofta de mancare.



Ca o regula de baza, nu le dati sub nici o forma dulciuri intre mese. Feriti-i cat puteti de bauturile carbogazoase, care pot contine si cofeina si le pot da micutilor o stare de agitatie si de nervozitate. Alegeti pentru ei sucurile naturale, preparate in casa. Pentru a nu avea probleme mai tarziu, este bine sa-i invatati de mici sa manance sanatos. Nu-i obisnuiti cu cartofi prajiti. De asemenea, nu-i rasfatati cu prea multe prajituri. Acestea le vor taia pofta de mancare.
Pentru stimularea poftei de mancare, puteti apela la ceaiul de urzica (infuzie) sau zeama de urzica. Ceaiul de urzica se bea cu inghitituri foarte rare. Acest procedeu este bine sa se repete cel putin 25 de zile pe luna.
O alta metoda este sa-i duceti pe micuti, cat mai des, la mare sau la munte.
Iata cateva produse care va pot fi de ajutor:
Junglevit. E un supliment nutritional bogat in vitamine si minerale. Ajuta in procesul de crestere, intareste sistemul imunitar, ajuta memoria si reda pofta de mancare. Produsul contine 12 vitamine si 5 minerale si e recomandat copiilor cu varste cuprinse intre 2 si 10 ani. Prezentare: flacon cu 60 tablete. Administrare: intre 2-3 ani, 1 tableta pe zi, in timpul mesei. Peste 4 ani, 2 tablete pe zi in timpul mesei. Pret: 240.000 lei.
Natura Mix Bambini. Suplimentul nutritional ajuta la energizarea si vitaminizarea copiilor. Poate fi folosit de copiii intre 2 si14 ani, in perioadele de suprasolicitare, cand pofta de mancare dispare. Componenta de baza a produsului este laptisorul de matca proaspat extras, extract liofilizat de fructe de acerola (concentrat de vitamina C natural). O alta componenta este extractul liofilizat de polen si extract liofilizat din drojdie de bere. Prezentare: cutie cu 10 flacoane. Recomandare: 1 flacon pe zi peste 10 ani, administrat dimineata pe stomacul gol. O ora nu trebuie sa le dati copiilor nimic de mancare. Pentru copiii intre 2 si 10 ani, se recomanda o jumatate de flacon care se pune in suc, ceai sau compot. Pret: 470.000 lei.
Vorisol. Contine extract uscat din fructe de catina si macese. E indicat in starile de epuizare, dupa eforturi prelungite, in stari de convalescenta. Este un tonic general pentru copii, varstnici si mai ales pentru sportivi. Prezentare: flacon cu 180 grame. Administrare: 3-6 lingurite pe zi, ca atare sau in apa. Pret: 150.000 de lei.
Vitam. Siropul poate feri copilul de diverse deficiente vitaminice. E recomandat pentru cresterea poftei de mancare. Administrare: nou-nascuti - 1 lingurita de doua ori pe zi, dimineata si seara. Copii - 1 lingurita de trei ori pe zi, dupa mese. Prezentare: flacon cu 120 ml. Pret: 80.000 lei.
Spirulina + catina. E recomandat in cazul oboselii, al lipsei de pofta de mancare, este un polivitaminizant si polimineralizant. Prezentare: flacon cu 40 de capsule. Administrare: doua capsule pe zi. Pret: 80.000 lei.
Produsele prezentate le puteti gasi in magazinele de produse naturiste din str. Baia de Fier nr. 5 (din str. Sf. Vineri, tramvaie: 16, 40, 5, 14) si din str. Matei Voievod 135, strada de la intersectia Vatra Luminoasa cu sos. Mihai Bravu.

Leacuri babesti

- Cura de sucuri de legume si fructe, numai in stare cruda, la ora 11.00 si la ora 16.00. Se recomanda cate un pahar de 150 ml;
- Sucul de orz verde (se face o cura de aproximativ 2 luni cursiv);
- Ceai de obligeana, cate doua lingurite inainte de mesele principale cu o jumatate de ora;
- Cura cu polen (doua lingurite pe zi, mai ales in cazul unei alimentatii carentiale).
Inapoi la lista de stiri