Cultura generala

Pielea hipopotamului transpira un lichid rosu, uleios, care pastreaza pielea umeda si o protejeaza cand este sub apa. Lichidul a condus la mitul ca hipopotamul transpira sange.

› vrei mai mult

Weekend la Kinodiseea – a treia editie

04 Noiembrie 2011
Spectacole de circ, dans, ateliere de actorie, scenografie ºi bal mascat.Weekendul Kinodiseea se anunþã plin de surprize pentru micii spectatori.Vineri, 4 noiembrie, începând cu ora 15.00, la Muzeul Þãranului Român actriþa Clara Vodã va þine un atelier de actorie. Clara Vodã este cunoscutã pentru rolul interpretat în lungmetrajul Eu când vreau sã fluier, fluier în regia lui Florin ªerban cât ºi în filmul Loverboy în regia lui Catalin Mitulescu. Dupã atelierul de actorie toþi copiii sunt aºteptaþi la proiecþia filmului Decolarea în regia lui Ian Power, un film irlandez ºi o poveste despre prietenie ºi curaj, premiat la Festivalul de Film Galway din Irlanda. James Cosmo, actorul principal din film este cunoscut lumii întregi pentru rolurile sale din Braveheart (r. Mel Gibson, 1995), Trainspotting (r. Danny Boyle, 1996), Cronicile din Narnia (r. Andrew Anderson, 2005) ºi Troia (r. Wolfgang Peterson, 2004).


Irina Margareta Nistor la Kinodiseea

Începând cu ora 17.00, la Cinema Eforie organizatorii au pregãtit un eveniment special penru copii ºi pãrinþi – un spectacol de circ þinut de cãtre Asociaþia Parada, un spectacol care a avut loc ºi la Ambasada Franþei cu ocazia sãrbãtoririi zilelor Franþei.Spectacolul va fi urmat de proiecþia filmului « O Scrisoare secretã », în regia lui Simone van Dusseldorp. Premiat la Cinekid Film Festival Amsterdam 2010, filmul prezintã povestea a trei copii ce pornesc în aventura vieþii lor dupã ce  descoperirea unei scrisori secrete le va schimba vacanþa într-o peripeþie de zile mari.

Ziua de sâmbãtã debuteazã cu un spectacol de dans susþinut de trupa Dell’Arte la Grand Cinema Digiplex din Bãmeasa Shopping City, urmat de proiecþia filmului Boy. Fiecare copil are nevoie de un erou iar Boy nu face excepþie. Cel mai bun film neozeelandez al anului 2010, în regia lui Taika Waititi, a avut cele mai mari încasãri în anul lansãrii ºi a fost distins cu Ursul de Cristal la Berlinale 2010 pentru cel mai bun lungmetraj ºi a fost nominalizat la Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film Sundance în anul 2010.


Weekendul Kinodiseea se anunþã plin de surprize pentru micii spectatori

Începând cu ora 12.00, la Muzeul Þãranului Român va avea loc proiecþia filmului Fugi, fugi, Paragon !  Dupã proiecþie, cei interesaþi pot discuta cu Jerzy Moszkowicz, directorul Festivalului International de film pentru copii "ALE KINO!" din Poznan, Polonia.De la ora 15.00, va avea loc un atelier de costume susþinut de Daniela Diaconescu devenit deja tradiþie în festivalul Kinodiseea. Asistând la fãurirea unui accesoriu pe care îl poartã Charlie Chaplin sau Omul- Foarfeca fiecare copil închide ochii ºi incepe cãlãtoria.Ultima zi la Kinodiseea aduce la Muzeul Þãranului Român începând cu ora 14:30 evenimentul tradiþie al festivalului, Balul Mascat. Costumaþiile surprinzãtoare pe care cei mici ºi cei mari le poartã la acest bal, transformã întreg festivalul într-o atmosferã de film în care fiecare dintre noi este un erou.Dupã balul mascat toatã lumea este aºteptatã la filmul de închidere Viatã de pisicã (r. Jean-Loup Felicioli, Alain Gagnol, 2010), cel mai bun film francez pentru copii al anului 2010, cu peste 100 000 de intrãri în Franþa în primul weekend de la lansare iar vocea eroinei principale, o pisicã cu personalitate schimbãtoare, îi aparþine actriþei Dominique Blanc, cunoscutã pentru rolurile din Regina Margot (r. Patrice Chéreau, 1994), Indochina (r. Régis Wargnier, 1992). Filmul a fost nominalizat la  Premiile Cesar ºi la Oscarurile Europene pentru cea mai bunã animaþie din anul 2011.


Weekendul Kinodiseea se anunþã plin de surprize pentru micii spectatori

Decernarea premiilor va avea loc în prezenta lui Daniel Mitulescu, directorul festivalului Kinodiseea, Benjamin Ribout, directorul artistic, membrii juriului ECFA (Asociaþia Europeanã a Filmului pentru Copii) - Petr Koliha, directorul Festivalului Internaþional de Film pentru Copii de la Zlin, unul dintre cele mai durabile din întreaga lume, Celine Ravenel, director artistic al festivalului de film pentru copii Cine-Jeune (Franþa), Even Thunes Jensen, selecþioner pentru festivalul internaþional de film pentru copii din Kristiansand (Norvegia). La conferinþã va fi prezentã ºi Irina Margareta Nistor, critic român de film ºi vocea din filmele ºi desenele animate ale copilãriei optzeciste.Inapoi la lista de stiri

PROPUNE O STIRE


Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate