Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

HEMISTIH este singurul cuvant care incepe si se termina cu litera H. (HEMISTIH - Una din cele doua jumatati ale unui vers, separate prin cezura. Ex. Ale turnurilor umbre – peste unde stau culcate...)

› vrei mai mult

Bancul zilei

Mi-am cumparat cel mai tare caine de paza. De trei zile ma chinui sa intru-n curte.

› vrei mai mult

Weekend la Kinodiseea – a treia editie

04 Noiembrie 2011
Spectacole de circ, dans, ateliere de actorie, scenografie și bal mascat.



Weekendul Kinodiseea se anunță plin de surprize pentru micii spectatori.



Vineri, 4 noiembrie, începând cu ora 15.00, la Muzeul ?ăranului Român actrița Clara Vodă va ține un atelier de actorie. Clara Vodă este cunoscută pentru rolul interpretat în lungmetrajul Eu când vreau să fluier, fluier în regia lui Florin Șerban cât și în filmul Loverboy în regia lui Catalin Mitulescu. După atelierul de actorie toți copiii sunt așteptați la proiecția filmului Decolarea în regia lui Ian Power, un film irlandez și o poveste despre prietenie și curaj, premiat la Festivalul de Film Galway din Irlanda. James Cosmo, actorul principal din film este cunoscut lumii întregi pentru rolurile sale din Braveheart (r. Mel Gibson, 1995), Trainspotting (r. Danny Boyle, 1996), Cronicile din Narnia (r. Andrew Anderson, 2005) și Troia (r. Wolfgang Peterson, 2004).


Irina Margareta Nistor la Kinodiseea

Începând cu ora 17.00, la Cinema Eforie organizatorii au pregătit un eveniment special penru copii și părinți – un spectacol de circ ținut de către Asociația Parada, un spectacol care a avut loc și la Ambasada Franței cu ocazia sărbătoririi zilelor Franței.



Spectacolul va fi urmat de proiecția filmului « O Scrisoare secretă », în regia lui Simone van Dusseldorp. Premiat la Cinekid Film Festival Amsterdam 2010, filmul prezintă povestea a trei copii ce pornesc în aventura vieții lor după ce  descoperirea unei scrisori secrete le va schimba vacanța într-o peripeție de zile mari.

Ziua de sâmbătă debutează cu un spectacol de dans susținut de trupa Dell’Arte la Grand Cinema Digiplex din Bămeasa Shopping City, urmat de proiecția filmului Boy. Fiecare copil are nevoie de un erou iar Boy nu face excepție. Cel mai bun film neozeelandez al anului 2010, în regia lui Taika Waititi, a avut cele mai mari încasări în anul lansării și a fost distins cu Ursul de Cristal la Berlinale 2010 pentru cel mai bun lungmetraj și a fost nominalizat la Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film Sundance în anul 2010.


Weekendul Kinodiseea se anunță plin de surprize pentru micii spectatori

Începând cu ora 12.00, la Muzeul ?ăranului Român va avea loc proiecția filmului Fugi, fugi, Paragon !  După proiecție, cei interesați pot discuta cu Jerzy Moszkowicz, directorul Festivalului International de film pentru copii "ALE KINO!" din Poznan, Polonia.



De la ora 15.00, va avea loc un atelier de costume susținut de Daniela Diaconescu devenit deja tradiție în festivalul Kinodiseea. Asistând la făurirea unui accesoriu pe care îl poartă Charlie Chaplin sau Omul- Foarfeca fiecare copil închide ochii și incepe călătoria.



Ultima zi la Kinodiseea aduce la Muzeul ?ăranului Român începând cu ora 14:30 evenimentul tradiție al festivalului, Balul Mascat. Costumațiile surprinzătoare pe care cei mici și cei mari le poartă la acest bal, transformă întreg festivalul într-o atmosferă de film în care fiecare dintre noi este un erou.



După balul mascat toată lumea este așteptată la filmul de închidere Viată de pisică (r. Jean-Loup Felicioli, Alain Gagnol, 2010), cel mai bun film francez pentru copii al anului 2010, cu peste 100 000 de intrări în Franța în primul weekend de la lansare iar vocea eroinei principale, o pisică cu personalitate schimbătoare, îi aparține actriței Dominique Blanc, cunoscută pentru rolurile din Regina Margot (r. Patrice Chéreau, 1994), Indochina (r. Régis Wargnier, 1992). Filmul a fost nominalizat la  Premiile Cesar și la Oscarurile Europene pentru cea mai bună animație din anul 2011.


Weekendul Kinodiseea se anunță plin de surprize pentru micii spectatori

Decernarea premiilor va avea loc în prezenta lui Daniel Mitulescu, directorul festivalului Kinodiseea, Benjamin Ribout, directorul artistic, membrii juriului ECFA (Asociația Europeană a Filmului pentru Copii) - Petr Koliha, directorul Festivalului Internațional de Film pentru Copii de la Zlin, unul dintre cele mai durabile din întreaga lume, Celine Ravenel, director artistic al festivalului de film pentru copii Cine-Jeune (Franța), Even Thunes Jensen, selecționer pentru festivalul internațional de film pentru copii din Kristiansand (Norvegia). La conferință va fi prezentă și Irina Margareta Nistor, critic român de film și vocea din filmele și desenele animate ale copilăriei optzeciste.
Inapoi la lista de stiri