Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Monopol este atunci cand pe piata exista un singur producator sau vanzator al unui produs.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Mare concurs: "cea mai ermetica masina". Vin cei de la Peugeot cu ultimul model. Comisia intreaba:
- Ati facut testul cu pisica?
- Nu, cum testul cu pisica?
- Nu-i nimic, il facem acum. Bagam o pisica inauntru... Dupa doua zile pisica moare, nu mai avea aer.
- Intr-adevar este ermetica. Vine ultimul model de BMW, comisia intreaba:
- Ati facut testul cu pisica?
- Nu, cum se face acest test?
- Bagam o pisica inauntru... Dupa o zi pisica moare. Nu mai avea aer. Este intr-adevar cea mai ermetica masina. Vin si cei de la Logan. Comisia intreaba:
- Ati facut testul cu pisica?
- Da!
- Si cum l-ati facut?
- Pai am bagat pisica inauntru si pe unde scotea capul, chituiam...

› vrei mai mult

Ultimele zile de inscrieri la Shakespeare School Essay Competition 2024 – editia #16!

27 Martie 2024

Shakespeare School Essay Competition 2024

Înscrierile la Shakespeare School Essay Competition – cel mai mare Concurs National de creatie în Limba Engleza – se apropie de final!
Acum este ultima sansa de a intra în marea cursa pentru o Tabara în Marea Britanie.


Concursul cu participare gratuita, organizat anual de Asociatia Shakespeare School pentru Educatie si dedicat elevilor de gimnaziu si liceu din toata tara, se bucura de o mare popularitate în randul tinerilor pasionati de limba engleza. În anul 2023 am atins un record al înscrierilor: peste 9.890 de eseuri din toate judetele tarii. 


TEMA EDITIEI A 16-A


Anul acesta, tema este „The Magic of Imagination”. Le propunem astfel copiilor si adolescentilor sa compuna un eseu în limba engleza de 200 cuvinte (pentru categoria 11-14 ani) sau 250 de cuvinte (pentru categoria 15-19 ani), în care sa descrie rolul imaginatiei în vietile lor, pornind de la o fotografie data.


CONDITII DE PARTICIPARE


Daca ai între 11 si 19 ani, esti pasionat de Limba Engleza, o vorbesti fluent, esti creativ si stapanesti bine arta argumentarii, te invitam sa-ti demonstrezi priceperea în cadrul Shakespeare School Essay Competition 2024!


Participantii îsi pot înscrie eseurile GRATUIT, online, pe SITE-ul competitiei, respectand cerintele pentru una dintre cele doua categorii de varsta, 11-14 ani sau 15-19 ani.


Termenul limita de înscriere în concurs este 31 Martie 2024, ora 23:59.


PREMII PENTRU PARTICIPANTI


Concursul ofera celor 30 de finalisti numeroase premii, constand în:



  • 2 tabere de limba engleza în Marea Britanie (pentru marele castigator al fiecareia dintre cele doua categorii de varsta: 11-14 ani si 15-19 ani);

  • Cursuri de limba engleza la Shakespeare School;

  • Înscrieri gratuite la Examene Cambridge;

  • Carti, rechizite si multe alte surprize.


În plus, toti cei care intra în concursul national de creatie în limba engleza vor primi o Diploma de Participare, pe care o pot folosi pentru a-si completa portofoliul educational. 


Juriul este format din profesorii Shakespeare School, care selecteaza cele mai bune, originale si creative 30 de lucrari. Ierarhia finala a castigatorilor este stabilita în urma unor scurte interviuri online, în limba engleza, cu finalistii.


PREMII SI DISTINCTII PENTRU PROFESORI


Profesorii care îsi încurajeaza elevii de 11-19 ani sa trimita un eseu, în limba engleza, cu tema „The Magic of Imagination” pot castiga:



  • Curs Online dezvoltare profesionala - oferit de Cambridge University Press & Assessment, pentru primii 2 profesori cu cei mai multi elevi înscrisi;

  • Trofeul Excelentei + Curs Online dezvoltare profesionala, pentru judetul cu cei mai multi reprezentanti în concurs;

  • Certificate of Excellence, acordat profesorului cu cei mai multi elevi înscrisi;

  • Certificate of Merit, acordat profesorilor care coordoneaza minimum 10 participanti la cea de-a 16-a editie Shakespeare School Essay Competition.


Anuntarea castigatorilor va avea loc pe data de 19 iunie 2024 


Proiectul îsi propune sa stimuleze gandirea creativa, spiritul inovator, originalitatea si sa motiveze tinerii sa-si perfectioneze limba engleza.


„Particip la fiecare editie Essay Competition, de 3-4 ani. Am descoperit ca poti sa scrii oriunde, în pat, pe canapea, la birou. Si daca scrii pe hartie si daca scrii pe calculator, e acelasi lucru. Nu înseamna ca esti mai mult sau mai putin creativ. Important este sa scrii si sa îti trimiti eseul la un astfel de concurs si cine stie, poate castigi! Chiar daca pierzi, nu e neaparat o pierdere, este pur si simplu o experienta din care înveti mai multe. Si poti sa adaugi cunostinte, pana ajungi într-un loc în care poti sa le valorifici cu adevarat.”, a declarat Maria Ghica, castigatoarea premiului I, categoria 11-14 ani, la editia din 2023 a Concursului.


Mai multe detalii despre tema, regulament si înscriere pe www.shakespeare-school.ro, sectiunea Competitii, sau AICI.


Shakespeare School Essay Competition este un proiect national, cu participare GRATUITA, deschis tuturor tinerilor cu varsta cuprinsa între 11 si 19 ani (clasele V-VIII si IX-XII). Concursul este organizat de Asociatia Shakespeare School pentru Educatie, în parteneriat cu Shakespeare School si se adreseaza tuturor elevilor din Romania, pasionati de limba engleza si cu real talent la scris.


 Shakespeare School Essay Competition


Organizator: Asociatia Shakespeare School pentru Educatie


Sponsor principal: Shakespeare School


Sponsori: British Council, Cambridge University Press & Assessment, Fischer International, Mirunette Education.


Parteneri media: Agerpres, Alarma Buzoiana, Asociatia 4Career, Chic-Elite.ro, Clopotel.ro, EventsMax.ro, Financial Market, Gazeta de Sud, GOKid, Jurnalul de Afaceri, KidsNews.ro, Mesagerul de Covasna, Modern Dads, Modern Family, News Buzau, Newsar, Opera Comica pentru Copii, Portal Învatamant, Radio Itsy Bitsy, Radio Romania Cultural, Radio Sud, Radio Trinitas, Romania Pozitiva, SfatulParintilor.ro, Spot Media, Stiri pentru Copii, SuntParinte.ro, Teatrul Ion Creanga.


Parteneri educationali: Bucharest English Teachers' Association – BETA, Cluj English Teachers' Association, Consiliul Elevilor, Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti, Moldavian Association of Teachers of English, Romanian Association of Teachers of English, Timisoara English Teachers' Association, Vreau Sa Studiez În America si peste 30 de Inspectorate Scolare Judetene.


 


Despre Asociatia Shakespeare School pentru Educatie


Fondata în anul 2011, este o organizatie non-profit ce are ca misiune sprijinirea tinerilor talentati sa îsi urmeze pasiunile prin perfectionarea limbii engleze si ajutarea copiilor cu oportunitati reduse sa se dezvolte si sa învete limba engleza.


Concursul Shakespeare School Essay Competition este unul dintre proiectele prin care Asociatia Shakespeare School pentru Educatie îsi propune sa stimuleze gandirea creativa si sa motiveze tinerii din întreaga tara sa îsi perfectioneze cunostintele de limba engleza. Motto-ul Asociatiei este „Limba engleza deschide oportunitati” pentru ca stapanirea unei limbi de circulatie internationala poate face diferenta în viitorul tinerilor, facilitandu-le accesul spre o educatie de calitate si o cariera de succes.

Inapoi la lista de stiri