Cultura generala

Cea mai raspandita limba este chineza, vorbita de peste 1,1 miliarde de oameni. Abia urmatoarea este engleza, vorbita de aproximativ 800 de milioane de persoane. Pentru 330 din acestia, engleza este limba materna: circa 270 de milioane in SUA si 60 de milioane in Marea Britanie.

› vrei mai mult

Uimitoarea lume a lui Gumball – cea mai buna animatie a anului la Bafta Children’s Awards 2011

28 Noiembrie 2011
Serialul de comedie realizat de Cartoon Network a primit douã premii importante la ediþia 2011 a Bafta Children’s Awards.

În luna iunie, serialul a fost recompensat cu premiul “Cristal” pentru cea mai bunã producþie de televiziune la Festivalul Filmului de Animaþie Annecy.


Uimitoarea lume a lui Gumball – cea mai bunã animaþie a anului la Bafta Children’s Awards 2011

 Uimitoarea lume a lui Gumball, prima producþie a Studioului Cartoon Network Europe, a fost desemnatã drept Cea mai bunã animaþie a anului la Bafta Children’s Awards, în cadrul ceremoniei desfãºurate ieri, 27 noiembrie, la Londra. Totodatã, James Larmont ºi Jon Foster au primit premiul pentru cel mai bun scenariu.

 

Uimitoarea lume a lui Gumball urmãreºte peripeþiile prin care trece o familie “obiºnuitã” dintr-o suburbie cât se poate de banalã. Tatãl este un iepure roz casnic, iar mama munceºte într-o fabricã de curcubeie. ªi copiii lor sunt ca oricare alþii: Gumball – o simpaticã pisicã albastrã cu un cap imens, Anais, un iepure genial în vârstã de 4 ani ºi Darwin, un peºtiºor care obiºnuia sã fie “animal de companie”, pânã i-au crescut picioare ºi a devenit un adevãrat membru al familiei.Uimitoarea lume a lui Gumball este primul serial produs de Cartoon Network Development Studio Europe ºi este la prima participare la Premiile Bafta.


Uimitoarea lume a lui Gumball – cea mai bunã animaþie a anului la Bafta Children’s Awards 2011

“Gumball este faimos pentru energia pozitivã pe care o emanã ºi cu siguranþã seara trecutã a fost plinã de energii pozitive pentru noi”, afirmã Michael Carrington, Chief Content Officer al companiei Turner pentru Europa, Orientul Mijlociu ºi Africa. “Este o veste excelentã ºi o recunoaºtere a talentului, motivaþiei ºi muncii foarte serioase depuse de directorul nostru pentru seriale originale – Daniel Lennard, de creatorul seriei – Ben Bocquelet ºi de întreaga echipã a Uimitoarei lumi a lui Gumball.”Compania Turner a mai fost nominalizatã ºi la categoria Producþii internaþionale pentru serialele Sã-nceapã aventura ºi Un show obiºnuit, ambele difuzate în prezent de Cartoon Network România. Serialul Un show obiºnuit ºi site-ul www.Cartoonnetwork.co.uk au fost nominalizate ºi la secþiunea Votul copiilor.Serialul Uimitoarea lume a lui Gumball a fost lansat în România în luna noiembrie a acestui an ºi este difuzat în fiecare marþi la 18:15, la Cartoon Network.

Premiile:

Cea mai bunã animaþie: Uimitoarea lume a lui Gumball

Ben Bocquelet, Mic Graves, Joanna Beresford

Cartoon Network Europe, în parteneriat cu Dandelion Studios, Boulder Media & Studio Soi/Cartoon Network UKCel mai bun scenariu: James Lamont ºi Jon Foster

Uimitoarea lume a lui Gumball

Cartoon Network Europe, în parteneriat cu Dandelion Studios, Boulder Media & Studio Soi/Cartoon Network UK


Inapoi la lista de stiri

PROPUNE O STIRE


Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate