Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Toate insectele au cate sase picioare.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un evreu pe patul de moarte:
- Annah...esti aici langa mine ? Da-mi mana!
Annh ii da mana.
- Itic, esti aici langa mine?
- Da, tata!
- Si la magazin cine sta?

› vrei mai mult

Stiu la Limba romana transforma procesul de invatare intr-o experienta simpla si distractiva

19 Iunie 2023

Stiu la Limba romana

Este adevarat ca intr-o lume in care suntem conectati permanent la retelele sociale, orice domeniu de activitate trebuie sa se adapteze schimbarilor tehnologice, chiar si scoala. Din pacate, sistemul de invatamant romanesc a ramas "repetent" de mai multe ori la acest capitol. Daca in tarile nordice vorbim deja de "educatia viitorului" in care elementele cheie sunt mai degraba: comunicarea, intelegerea informatiilor si lucru in echipa, in Romania se pune inca accentul pe memorare. Procesul de predare si topicurile anumitor materii sunt deja invechite si nu tin pasul cu evolutia societatii.


Cu toate acestea, exista profesori care incearca sa faca mai mult pentru elevii lor si sa schimbe aceste directii. Pe aceste baze si-a asternut de ceva vreme radacinile si proiectul Stiu la Limba romana, o propunere ambitioasa ce are ca scop sa transforme pauzele elevilor petrecute in mediul online intr-o experienta distractiva si educativa.


In fiecare saptamana poti invata ceva nou, fie notiuni de gramatica simplificate, fie cuvinte rare explicate pe intelesul tau ori diverse exercitii distractive. Toate sunt disponibile online la doar un click distanta. Desigur, Stiu la Limba romana se adreseaza elevilor de toate varstele si, de ce nu si parintilor, oferind posibilitatea de a invata concepte complicate din Limba romana intr-un mod simpatic si interactiv.


Acest proiect ambitios a fost pornit de doamna profesor Loredana Gheorghiu, un cadru didactic pasionat si dornic sa faca ceva mai mult pentru elevii din toata tara. Este extrem de mandra de proiectul sau si spera ca Stiu la Limba romana va ajuta elevii sa-si imbunatateasca abilitatile de comunicare in limba romana.


„Am creat aceste pagini cu gandul de a ajuta elevii sa invete limba romana intr-un mod diferit, mai distractiv si mai interactiv fata de modelele clasice de predare la clasa. Toti petrecem timp zilnic pe social media si imi doresc ca cei care ne urmaresc sa valorifice timpul astfel incat sa asimileze informatii pretioase pentru dezvoltarea lor. Eu consider ca scoala, asa cum este ea astazi, pregateste un elev doar pentru a trece de examene, nu si pentru viitor”, spune Loredana.


Dragi elevi si parinti, va invitam asadar sa descoperiti modalitati distractive si educative de a va petrece pauzele! Cu siguranta veti gasi intotdeauna ceva interesant si util pe paginile noastre:


Facebook- Știu la Limba română


https://www.facebook.com/stiulalimbaromana


Instagram- @stiu.la.romana


https://www.instagram.com/stiu.la.romana/

Inapoi la lista de stiri