Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Scaunul electric a fost inventat de un dentist.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Chuck Norris e cunoscut pentru modestia lui, dar recunoaste ca este a 8a minune a lumii.

› vrei mai mult

S-a lansat Scoala de bani din biblioteca pentru educatia financiara si digitala a comunitatilor rurale

06 Iulie 2023

Scoala de bani din biblioteca

Fundatia Progress, in parteneriat cu BCR, lanseaza proiectul ,,Scoala de bani din biblioteca”, o initiativa prin care copiii si adultii din mediul rural au parte de educatie financiara care sa ii ajute in managementul propriilor finante si dezvoltarea competentelor digitale pentru folosirea serviciilor bancare online.


Peste 100 de bibliotecari din mediul rural vor fi formati, cu sprijinul BCR, pentru a deveni traineri de educatie financiara in comunitatile lor. Bibliotecarii participanti vor primi instruire si suport pentru a putea oferi comunitatilor rurale informatii si sfaturi utile privind gestionarea finantelor personale, economisirea, investitiile si utilizarea serviciilor bancare online.


Proiectul se desfasoara la nivel national, iar in jur de 45 de cetateni din fiecare localitate vor fi recrutati si formati de bibliotecarii din mediul rural, atat fata in fata, cat si online. La finalizarea proiectului, participantii din fiecare comunitate vor fi evaluati si premiati, in functie de rezultatele lor.


Etapele proiectului:
• Pana in 30 Iulie 2023: inscrierile in proiect completand formularul: https://forms.gle/HbxhoPiDLLko11H67;
• 15 august – 30 septembrie 2023: cursuri de formare pentru bibliotecari;
• Octombrie 2023 – Februarie 2024: cursuri dedicate comunitatilor.


„Fundatia Progress isi continua angajamentul de a creste abilitatile grupurilor vulnerabile din comunitatile rurale prin intermediul bibliotecilor publice. Varstnicii si adultii vor fi instruiti sa foloseasca in siguranta aplicatii si servicii financiare online. In cazul copiilor si tinerilor vom contribui la decizii informate in privinta managementului viitor al propriilor finante.”
Claudiu Gherman, expert in educatie financiara si tehnologie, Fundatia Progress


Parte din proiectul „Scoala de bani din biblioteca” vor fi si evenimente si workshop-uri organizate in comunitatile rurale, cu scopul de a ajunge cat mai aproape de localnicii care vor sa beneficieze de educatie financiara de baza.


,,Suntem mandri sa fim parteneri in proiectul «Scoala de bani din biblioteca», organizat impreuna cu Fundatia Progress. Credem ca fiecare dintre noi ar trebui sa aiba acces la cunostinte de baza in gestionarea finantelor personale si utilizarea serviciilor bancare online. Suntem aici pentru a oferi aceste cunostinte si pentru a sprijini comunitatile rurale sa-si construiasca un viitor financiar stabil.”
Claudia Oprescu, expert CSR, BCR


Toti bibliotecarii participanti vor fi recompensati financiar, drept multumire pentru efortul si dedicarea lor in promovarea educatiei financiare in comunitatile rurale. Scopul pe termen lung este extinderea proiectului in alte comunitati din intreaga tara, pentru a oferi acces la educatie financiara cat mai multor persoane care vor sa invete cum sa-si gestioneze finantele si sa deprinda abilitati digitale pentru folosirea serviciilor bancare online.


„Scoala de bani din biblioteca” reprezinta un efort sustinut de a aduce educatia financiara in mediul rural, transformand bibliotecile in centre de invatare si dezvoltare personala. Prin cresterea competentelor financiare si digitale, acest proiect este un catalizator pentru progresul economic si social al comunitatilor rurale din intreaga tara.

Inapoi la lista de stiri