Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Puiul girafei este capabil sa stea in picioare la numai 20 de minute de la nastere.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doua prietene se intalnesc si blonda o intrebape bruneta:
- Stii in ce luna se nasc cei mai multi copii?
- Pai in luna a 9-a! raspunde bruneta.
Dupa asta blonda merge acasa si il intreaba de prietenul ei:
- In ce luna se nasc cei mai multi copii?
- Nu stiu! rasp prietenul
La care blonda:
- In septembrie!

› vrei mai mult

Profesorii si elevii au sansa sa lucreze cu tehnologii moderne chiar la scoala

13 Februarie 2024

3D Printing EDUTECH

Noi hub-uri 3D Printing EDUTECH se activeaza in licee


Campania EDUTECH - Modeleaza viitorul. Printeaza-l 3D! anunta pana in iunie 2024 a sasea editie a proiectului pentru meseriasii viitorului si concursul national de 3D printing & robotics, dedicat elevilor si profesorilor din Romania.

Acest proiect ambitios promite sa redefineasca invatamantul liceal, oferind tinerilor si mentorilor lor acces nemijlocit la tehnologiile care modeleaza industriile de maine.


Ajuns la cea de-a sasea editie, proiectul „Meseriasii viitorului vor lucra cu imprimanta 3D” aduce o viziune inovatoare pentru formarea profesionala a tinerilor din Romania, propunand o educatie moderna, axata pe tehnologii de ultima ora.

Sub sloganul Modeleaza viitorul. Printeaza-l 3D!, campania se extinde anul acesta cu inca 12 hub-uri 3D printing EDUTECH in licee din Bistrita, Cimpeni (Alba), Calarasi, Slatina (Olt), Miercurea-Ciuc (Harghita), Resita (Caras-Severin), Fetesti (Ialomita) Targoviste (Dambovita), Giurgiu, Iasi, Alexandria (Teleorman) si Medgidia (Constanta).


Aceasta extindere acopera harta nationala 3DUTECH, asigurand ca acum fiecare judet al tarii are cel putin un hub 3D printing intr-un liceu local.


„Meseriasii viitorului vor lucra cu imprimanta 3D” continua in 2024 eforturile pentru accesul elevilor şi profesorilor la competențele digitale reale si actuale, contribuind la transformarea tehnologica în școlile din România si la sustinerea meseriilor viitorului. Acestia participa la noi programe de certificare internationala in modelare si imprimare 3D si robotica in licee.


Mai mult, in cadrul editiei din acest an se va relansa concursul national 3DUTECH de 3D design & printing & robotics, dedicat tuturor liceenilor si profesorilor pasionati de tehnologie, care incurajeaza spiritul de competitie si crearea unei comunitati extinse de practica in domeniul imprimarii 3D si a roboticii. Concursul national 3DUTECH este inclus in Calendarul concursurilor scolare publicat de Ministerul Educatiei si promite sa fie un catalizator pentru entuziasm si inovatie in randul liceenilor si profesorilor participanti.


La baza acestei initiative de a aduce tinerii in contact cu noile tehnologii stau ECDL Romania, Dedeman si Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), parteneriat ce isi propune sa ofere tinerilor oportunitati reale de dezvoltare. Scopul proiectului este de a dezvolta competente practice solide pentru tineri, pregatindu-i pentru provocarile si oportunitatile pietei muncii in continua evolutie.


Educatia trebuie sa inspire, sa ofere cunostinte practice si sa lase loc imaginatiei. Atunci cand vine vorba de a pune in practica educatia primita, toti ne confruntam cu o dilema in alegerea unei cariere. Prin aceasta campanie, ne dorim sa sustinem o educatie bazata pe noi tehnologii si sa oferim elevilor si profesorilor competente relevante si utile pentru viitor.


Pana in prezent, 62 de licee din Romania au devenit hub-uri de imprimare 3D, cu sute de profesori si peste 1000 de elevi implicati in proiect. Rezultatele initiale au demonstrat un interes crescut din partea elevilor si a profesorilor pentru competentele in domeniul tehnologiei 3D Printing, ceea ce a condus la initiative cum ar fi introducerea unui optional national pentru liceu de catre Ministerul Educatiei si recunoasterea de catre Ministerul Muncii a unei noi ocupatii in COR - "tehnician imprimare 3D". Programul urmareste o actualizare a calificarilor, care sa tina pasul cu realitatile din piata muncii profund influentata de transformarile tehnologice.


Prin intermediul campaniei „3DUTECH. Modeleaza viitorul. Printeaza-l 3D!”, mai multe scoli din Romania devin anual hub-uri de imprimare 3D. La fiecare editie, cel putin 10 licee din tara sunt dotate cu imprimante 3D performante, iar cel putin 20 de profesori si 200 de elevi au oportunitatea sa obtina gratuit certificarea recunoscuta international ECDL/ ICDL 3D Printing.


Editia a sasea se desfasoara in perioada ianuarie - iunie 2024 si urmareste activarea a 12 noi 3D printing hubs in urmatoarele licee:

• Colegiul National "Andrei Muresanu"- Bistrita
• Colegiul National "Avram Iancu"- Cimpeni (Alba)
• Colegiul National "Barbu Stirbei"- Calarasi
• Colegiul National "Ion Minulescu"- Slatina
• Colegiul National “Octavian Goga”- Miercurea- Ciuc
• Colegiul Tehnic Resita
• Liceul Teoretic "Alexandru Ghica"- Alexandria
• Liceul Teoretic "Carol I"- Fetesti
• Liceul Teoretic de Informatica "Grigore Moisil"- Iasi
• Liceul Teoretic "Ion Heliade Radulescu"- Targoviste
• Liceul Teoretic "Nicolae Balcescu"- Medgidia
• Liceul Teoretic "Tudor Vianu"- Giurgiu


Afla care sunt toate liceele hub-uri 3D Printing si mai multe detalii despre proiect, pe www.3dutech.ro si pe pagina de Facebook 3DUTECH.

Inapoi la lista de stiri