Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Plosnita cerealelor sau gandacul puturos marmorat (Halyomorpha Halys) este originar din Asia de Est. Are in general o culoare cenusiu-maronie (sau verde, daca este o insecta tanara). Este o insecta daunatoare pentru numeroase culturi, polifaga (nesatula), hranindu-se cu seva plantelor, fie ca e vorba de frunze, fructe sau muguri: peste 120 de specii de plante, in special copaci, ii pot servi drept gazda pentru reproducere. Le plac, de asemenea, zidurile, peretii sau gardurile acoperite de plante agatatoare. Nu inteapa omul si nu transmite agenti patogeni la om, doar la plante transmite agenti patogeni, cum ar fi drojdii, bacterii, fitoplasmoze, ciuperci care produc putregaiuri, etc). Degaja un miros neplacut daca insecta se simte amenintata. Glandele parfumate sunt situate pe suprafata dorsala a abdomenului si pe partea inferioara a toracelui. Mirosul neplacut, intepator, pe care il pot degaja este destul de deranjant si pentru om.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Politistul, cu rasuflarea taiata, sare intr-o masina si ii ordona soferului:
- Repede, urmareste masina din fata noastra! Nu cumva sa o scapi din ochi!
La care soferul, calm:
- Fiti linistit, sunt tractat de catre ea.

› vrei mai mult

Practicantii de caiac si canoe, sportivi de performanta sau amatori, sunt asteptati la o noua editie Cupa Titan

10 Iulie 2023

Cupa Titan la caiac-canoe 2023

Asociatia Club Sportiv Nautic Titanii anunta Cupa Titan la caiac-canoe 2023, care va avea loc pe data de 15 iulie, pe lacul Titan din parcul Alexandru Ioan Cuza, Bucuresti.


Competitia este una cu traditie in Bucuresti si se adreseaza atat sportivilor de performanta, cat si sportivilor amatori.


Concursul include si sesiuni demonstrative de dragon boat cu echipaje formate in intregime din persoane vulnerabile – copii si tineri cu sindrom Down si alte dizabilitati intelectuale, precum si femei supravietuitoare de cancer. Astfel, clubul doreste sa schimbe perceptiile comunitatii sportive (antrenori, institutii, sportivi) cu privire la persoane vulnerabile, cu diverse dizabilitati, si la abilitatile lor sportive.

De asemenea, sportivii pot concura si in cadrul unei probe noi, in premiera, in care vor vasli fara padela, in incurajarile publicului.


Evenimentul include 4 categorii de concurs:

1. Caiac sprint 200 m, pentru sportivii de performanta, masculin si feminin: K1 U12, K1 cadeti (13-14 ani), K1 juniori 2 (15-16 ani), K1 juniori 1 (17-18 ani) si K1 seniori (19-35 ani);
2. C1 canoe, juniori, masculin si feminin;
3. Caiac tura amatori, 1000 m, K1 tura open, 19 ani +, masculin si feminin;
4. Vasleste fara padela, open, masculin si feminin.


Inscrierea la toate categoriile de concurs este gratuita, atat pentru copii, cat si pentru adulti.
Formularul de inscriere, programul si toate detaliile evenimentului se gasesc pe pagina competitiei, aici: https://www.kayakchampions.ro/cupa-titan


Cupa Titan a fost creata pentru a promova si dezvolta comunitatea de caiac-canoe din zona Bucuresti, oferind posibilitatea sportivilor de performanta de a-si testa nivelul de pregatire pentru campionatele nationale. In acelasi timp, cursele dedicate sportivilor amatori au ca scop cresterea popularitatii acestei discipline sportive in randul publicului larg, prin promovarea beneficiilor pe care le ofera. Astfel, competitia incurajeaza miscarea in aer liber si practicarea sportului pentru persoanele vulnerabile, promovand o atitudine responsabila fata de mediul inconjurator.


Cupa Titan face parte din “Campioni in caiac - Titan”, proiect finantat de Primaria Sectorului 3, prin fonduri nerambursabile de la bugetul local.

Inapoi la lista de stiri