Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Arborele-butoi si-a primit denumirea datorita infatisarii sale. In trunchiul sau, care are aceasta forma curioasa, inmagazineaza apa pentru zilele secetoase. Acest lucru este necesar, deoarece acest arbore se intilneste in regiunile desertice.

› vrei mai mult

Bancul zilei

In masina politiei:
-Gica, vezi, ma de merge dracia aia ce-o avem pe masina si se numeste girofar. Ia, vezi, merge?
-Da,nu,da,nu,da,nu...

› vrei mai mult

Peste 100 eleve de liceu au participat la editia locala a Girls’ ESTEAM Fest

07 Decembrie 2023

Girls ESTEAM Fest


Peste 100 eleve de liceu au participat la provocarea lansata de Deloitte Romania de a-si dezvolta abilitatile in tehnologie si antreprenoriat, in cadrul unui proiect al Comisiei Europene care promoveaza egalitatea de gen pe piata muncii


Peste 100 de eleve din zece licee din Bucuresti, Ilfov si Dambovita au participat la editia locala a Girls’ ESTEAM Fest, un eveniment organizat de Deloitte Romania cu sprijinul Narada si EIT Raw Materials, in cadrul caruia au fost provocate sa isi descopere si dezvolte abilitatile in tehnologie si antreprenoriat. De-a lungul unei zile, elevele au participat la o serie de prezentari si workshop-uri menite sa le ofere oportunitati de invatare si de cariera in domeniile STEM (stiinta, tehnologie, inginerie si matematica) si antreprenoriat si sa le integreze intr-o comunitate internationala de fete si femei cu interese similare. 


Evenimentul a avut loc in cadrul proiectului „ESTEAM Fests and Communities”, initiat de Comisia Europeana si Agentia Executiva a Consiliului European pentru Inovare si Intreprinderi Mici si Mijlocii (EISMEA), fiind implementat in statele Uniunii Europene de Deloitte. In Romania, proiectul a fost realizat prin intermediul Fundatiei Deloitte Romania, cu sprijin din partea profesionistilor femei din cadrul Deloitte care au urmat cariere in domeniile STEM si au sustinut voluntar workshop-uri in cadrul evenimentului.


„Educatia si conectarea timpurie a tinerilor la realitatile si oportunitatile din piata muncii sunt directii in care, ca organizatie globala aflata la intersectia mai multor industrii, regiuni si modele economice, investim strategic. Ne-am alaturat, asadar, cu entuziasm initiativei Comisiei Europene de a stimula diversitatea si egalitatea de gen in domenii si profesii atat de importante pentru modul cum vor arata economiile si societatile de maine, precum tehnologia, stiintele si antreprenoriatul. In plus, desi am crescut in ultimii 30 de ani ca o economie deschisa, care a imbratisat potentialul si calitatile profesionistilor femei, indicele economiei si societatii digitale (DESI) ne arata ca, in Romania, rolul femeilor in domeniile digitale este inca subdimensionat in raport cu potentialul lor real”, a declarat Alexandru Reff, Country Managing Parter, Deloitte Romania si Moldova. 


„Inca nu avem suficiente fete si femei in Uniunea Europeana care sa studieze si sa urmeze o cariera in antreprenoriat, stiinta si tehnologie. Prin proiectul ESTEAM, intentia noastra este de a sprijini fetele si femeile in a dobandi competente digitale si antreprenoriale, de a le spori increderea in sine si de a face domeniile ESTEAM (antreprenoriat, stiinta, tehnologie, inginerie, arte si matematica) mai atractive. Ne dorim sa sustinem fetele si femeile sa isi atinga potentialul maxim si suntem incantati sa gasim parteneri locali care au o misiune similara si pot face echipa cu noi in acest demers”, a declarat Dana Puia-Morel, Expert politici publice antreprenoriat si ESTEAM & coach intern, Comisia Europeana. 


„ESTEAM Fests and Communities” sustine potentialul feminin si aduce in fata participantelor idei si modele de succes in domeniile ESTEAM (antreprenoriat, stiinte, tehnologie, inginerie, arte si matematica), propunandu-si sa ajunga pana la finalul anului 2024 in 14 state din Uniunea Europeana, cu evenimente similare, atat pentru fete, cat si pentru femei. Prin intermediul prezentarilor, atelierelor de lucru si al celorlalte activitati, sustinute de reprezentante Deloitte Romania, Narada si EIT Raw Materials, participantele sunt informate cu privire la oportunitatile de cariera in aceste domenii si isi dezvolta creativitatea, abilitatile de colaborare, de problem-solving, dar si discursul public.


De la lansarea proiectului „ESTEAM Fests and Communities”, in ianuarie 2022, peste 2.700 de fete si femei au luat parte la activitati fizice si virtuale in cadrul evenimentelor organizate de Deloitte. Tari precum Belgia, Irlanda, Malta, Polonia, Luxemburg si Spania au gazduit, pana in prezent, evenimente in cadrul proiectului, iar alte sapte au evenimente programate in 2024. Prin toate activitatile realizate pana in prezent, proiectul a implicat participante din 38 de tari.


Fundatia Deloitte Romania a fost creata ca parte a angajamentului Deloitte de a genera un impact semnificativ in viata comunitatilor. Proiectele sustinute de Fundatia Deloitte Romania se aliniaza programelor globale ale Deloitte, WorldClass si WorldClimate, dedicate educatiei, cu prioritate pentru grupurile si comunitatile vulnerabile, respectiv sustinerii obiectivelor climatice si de dezvoltare durabila, pentru a contribui la un viitor mai bun pentru generatiile urmatoare.

Inapoi la lista de stiri