Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Ochiul uman percepe doar trei culori: rosu, albastru si verde. Restul sunt doar combinatii ale acestora.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un tip se duce sa-si cumpere un papagal de la un magazin.
Intra el, se uita si vede un papagal frumos care avea legat de fiecare picior cate o sforicica. Mirat il intreaba pe vanzator de ce are papagalul sforile legate de picioare, la care acesta raspunde:
- Daca trageti de sfoara de la piciorul drept, papagalul vorbeste in engleza, daca trageti de sfoara de la stangul, vorbeste in franceza.
- Vai ce frumos, spuse omul nostru, si daca-l trag de amandoua odata ce se intampla?
"O sa cad, bai idiotule!!!, raspunse papagalul......

› vrei mai mult

POP UP ART SHOW / Cursuri de pictura “Atelierul Colorat”

31 August 2023

Cursuri de pictura

In perioada 1 – 14 septembrie, Roaba de Cultura gazduieste gratuit cursuri de pictura pentru copii in cadrul evenimentului "Atelierul Colorat", in parteneriat cu ExpoArte, in fiecare zi intre orele 17.00-20.00. Aceste cursuri ofera o oportunitate unica pentru promovarea artei in randul celor mici, expunandu-i diversitatii continutului si multiplelor forme de exprimare artistica in domeniul artelor vizuale contemporane, sub indrumarea atenta a unor profesoare experimentate. Copiii vor avea ocazia sa descopere diverse notiuni si tehnici de pictura, dezvoltandu-le apetitul pentru arta si importanta ei in vietile noastre.


Copiii care vor sa participle la Atelierul Colorat, se pot inscrie pe loc, la Roaba de Cultura. Atelierul este adresat tuturor copiilor care doresc sa-si dezvolte creativitatea si sa invete tehnici noi de pictura. Este o oportunitate unica pentru cei mici de a-si dezvolta abilitatile artistice, de a explora imaginatia si de a se distra in acelasi timp.

Pe langa aspectele artistice, atelierul nostru de pictura va oferi si o oportunitate de a socializa cu alti copii si de a face noi prieteni. Copiii vor invata sa comunice, sa colaboreze si sa isi impartaseasca ideile, ceea ce le va dezvolta abilitatile sociale si le va creste increderea in sine.
Iata cateva dintre motivele pentru care acest tip de activitate poate fi folositoare pentru dezvoltarea copiilor:

•             Stimuleaza creativitatea si imaginatia - In timp ce picteaza, copiii isi pot folosi imaginatia pentru a crea propriile lor opere de arta. Acest lucru ii ajuta sa devina mai creativi si sa gandeasca in afara cutiei.
•             Dezvolta abilitatile motorii fine - Pictura necesita o multime de miscari mici si precise cu pensula. Aceste miscari ajuta la dezvoltarea abilitatilor motorii fine, care sunt importante pentru alte activitati precum scrierea, taierea cu foarfecele si legarea sireturilor.
•             Imbunatateste concentrarea - Pictura necesita o atentie si o concentrare mare pentru a obtine un rezultat frumos. Prin urmare, copiii invata sa se concentreze si sa se concentreze pe o singura activitate pentru o perioada mai lunga de timp.
•             Invata sa isi exprime emotiile - Pictura poate fi o modalitate de a exprima emotiile si sentimentele. Copiii pot crea lucrari care reflecta starile lor de spirit, iar aceasta activitate poate fi un mijloc eficient de a-si exprima si a-si procesa emotiile.
•             Dezvolta increderea in sine - Cand copiii isi creeaza propriile lucrari de arta si le vad expuse sau primite in dar, se simt mandri de realizarile lor. Acest lucru poate ajuta la dezvoltarea increderii in sine si la cresterea stimei de sine.
•             Invata sa colaboreze si sa comunice - In timp ce picteaza impreuna, copiii trebuie sa colaboreze si se adapteze la mica comunitate artistic ce se creaza.


Pentru a marca incheierea Atelierului, in data de 14 septembrie, incepand cu ora 20.00, va invitam sa luati parte la concertul sustinut de Othello Trio, promovand pianul in blues si marii pianisti din istoria acestui gen muzical.  Concertul isi propune sa aduca o nota de culoare si bucurie in atmosfera artistica a Roabei de Cultura.


Detalii eveniment:
Perioada cursurilor de pictura: 1 – 14 septembrie
Data concertului Othello Trio: 14 septembrie, ora 20.00
Locatie: Roaba de Cultura

Inapoi la lista de stiri