Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Un ou contine toate vitaminele cu exceptia vitaminei C.

› vrei mai mult

Bancul zilei

un batranel striga:
-cumparati samburi de mere ca va faceti mai destepti la acelasi pret cu merele!
un om cumpara aceste samburi si le mananca dupa care se gandeste \'\'mai bine cumparam un mar si avea acelasi efect\'\' si -i zice batranelului. dupa care batranul ii spune:
-nu-ti am spus omule ca te faci mai destept.

› vrei mai mult

Nou concurs de educatie digitala pentru copiii si tinerii cu varste intre 11 si 16 ani, denumit "Clubul de Siguranta Online"

01 Februarie 2024

Clubul de Siguranta Online

Cu ocazia Zilei Internationale a Sigurantei pe Internet, initiatorii proiectului national de prevenire a criminalitatii informatice #SigurantaOnline, Directoratul National de Securitate Cibernetica (DNSC), Politia Romana si Asociatia Romana a Bancilor (ARB), organizeaza, in perioada 6 - 10 februarie 2024, la centrul comercial ParkLake din Bucuresti, un nou concurs de educatie digitala pentru copiii si tinerii cu varste intre 11 si 16 ani, denumit „Clubul de Siguranta Online”.


Astfel, la acest eveniment, copiii si tinerii sunt invitati sa descopere cum sa se protejeze in spatiul virtual si sa isi testeze abilitatile digitale, cunostintele participantilor fiind premiate pe loc.


Pe parcursul celor cinci zile de desfasurare a concursului „Clubul de Siguranta Online”, copiii si tinerii, alaturi de parinti, vor fi antrenati de specialisti ai institutiilor partenere sa evite si sa se protejeze de pericolele actuale din mediul online.


Participantii vor invata sa evite accesarea link-urilor provenite din surse necunoscute, primite prin diverse canale de comunicare, sa nu completeze date personale sau bancare pe platforme neautorizate, sa nu dea click pe postari din social media care promit diverse forme de castig substantial, cu potential de inselatorie etc. La finalul lectiilor, tinerii isi vor testa abilitatile de a reactiona corect la amenintarile de pe internet si vor fi premiati pentru vigilenta si pricepere.


Ziua Internationala a Sigurantei pe Internet este un eveniment marcat, la nivel global, in aproximativ 200 de state, care a ajuns in acest an la cea de-a 21-a editie. Sub sloganul „Impreuna pentru un internet mai bun”, in aceasta zi, societatea este incurajata sa se informeze si sa se educe constant cu privire la principalele riscuri pe care le implica folosirea mediului online si modalitatile de prevenire si evitare a acestora.


Proiectul #SigurantaOnline are scopul de a informa si educa tinerii si copiii, inca de la o varsta frageda, cu privire la masurile de siguranta necesare pentru a evita sa devina victime ale fraudelor informatice, ale pornografiei infantile sau ale atacurilor de tip malware si nu numai.

Inapoi la lista de stiri