Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cangurul nu poate merge cu spatele.

› vrei mai mult

Bancul zilei

-Azi am raspuns primul la matetica din cls.!
-Bravo!Si ce v-a intrebat?
-Cine nu s-a pregatit pt.azi!

› vrei mai mult

Intre 13 septembrie si 17 octombrie ENKIDU CU CARTI SI FILME se va desfasura din nou in Judetul Brasov

15 Septembrie 2023

ENKIDU CU CARTI SI FILME

ENKIDU CU CARTI SI FILME pleaca la drum atunci cand incep scolile. Suntem din nou in Judetul Brasov, intre 13 septembrie si 17 octombrie. Deschidem usile claselor de curs din Codlea, Rasnov, Dumbravita si Poiana Marului.


Romania are un procent foarte scazut de consum de carte. Criza generata de pandemie a dus la cresterea acestui procent, de la 9% din 2009, la 14% in 2020. Prezenta intr-o sala de cinematograf este sub 30% si, conform culturadata.ro, studiul e facut doar pe mediul urban si, normal, doar in putinele localitati care mai au cinematografe.


ENKIDU CU CARTI SI FILME ajunge in localitati din Romania unde nu exista librarii si cinematografe. Copiii din aceste orase nu au acces la evenimente culturale, in general si, cu atat mai putin, targetate varstei lor. Programa scolara la nivel national nu permite organizarea de intalniri cu autori, actori, traducatori, iar autoritatile locale nu aloca fonduri pentru organizarea unor astfel de evenimente. Intr-un context care nu a fost prielnic niciodata unor evenimente care sa presupuna evenimente de lectura publica, intalnirea cu autori si traducatori sau vizionari de filme, acest program raspunde unei nevoi reale.


ENKIDU CU CARTI SI FILME este un program de educatie prin cultura si de promovare a cartii, derulat in localitati cu acces limitat la cultura. Proiectul isi propune sa urmareasca drumul pe care il face un personaj de la momentul in care este o idee in mintea unui autor, cum ajunge sa devina personaj, cum este pus in relatie cu alte personaje pentru a putea crea o poveste. Spunem povestea cartii, un actor va citi cateva fragmente din carte, autorul si/ sau traducatorii vor povesti cum s-a creat povestea si/sau cum a fost ea tradusa. Fiecare atelier de lectura este urmat de o proiectie de film - fie o ecranizare a cartii respective, fie o alta poveste cinematografica construita cu o tematica similara celei citite.
Afis ENKIDU CU CARTI SI FILME

Inapoi la lista de stiri