Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Majoritatea planetelor din sistemul nostru solar au axa de rotatie aproape perpendiculara pe planul orbitelor. Uranus insa are axa de rotatie aproape paralel cu acesta.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doi politisti mergeau pe strada. La un moment dat vad un pusti fumand si-l iau la intrebari:
- In ce clasa esti, ma?
- In clasa a 2-a.
Unul din ei incepe sa-l certe, la care celalalt ii spune:
- Ce-ai cu el? Tu in clasa a 2-a nu fumai?
- Ba da, dar eu aveam 18 ani !

› vrei mai mult

Elevii romani participanti la a XXVIII-a editie a Olimpiadei Internationale de Biologie, desfasurata in perioada 23-30 iulie la Warwick University din Coventry (Anglia), au obtinut o medalie de argint, o medalie de bronz si o mentiune.

01 August 2017
Rareș Streza (Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca) este câștigătorul medaliei de argint, iar Gabriel Vlad Sîmbotin (Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui) este deținătorul medaliei de bronz. George Maier (Liceul Teoretic „Avram Iancu" din Cluj-Napoca) a intrat în posesia unei mențiuni. Din echipa României a făcut parte și Alexandru Adam(Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași). Lotul olimpic a fost însoțit și coordonat de doamnele Georgiana Duță-Cornescu (profesor/Facultatea de Biologie - Universitatea București) si Adelhaida Kerekes (profesor/inspector ISJ Cluj).



România participă la Olimpiada Internațională de Biologie din 1997, olimpicii români fiind o prezență constantă pe lista medaliațiilor. Ediția din acest an a reunit peste 260 de concurenți din 68 de țări.



Sursa: edu.ro
Inapoi la lista de stiri