Cultura generala

Ciocul enorm al tucanului nu este atat de greu pe cat pare.

› vrei mai mult

Douasprezece premii pentru elevii romani prezenti la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada 2017

24 Iulie 2017
Olimpicii români au cucerit douăsprezece premii (două medalii de aur cu punctaj maxim, opt medalii de argint, o medalie de bronz și o mențiune) la a XXIV-a ediție a Olimpiadei Internaționale Pluridisciplinare Tuymaada, desfășurată în perioada 14 - 22 iulie, în Yakutsk (Republica Saha/Federația Rusă). Componenții echipei României au fost premiați la toate cele patru discipline din concurs: chimie, matematică, informatică și fizică.În funcție de probele susținute, elevii români au înregistrat următoarele rezultate:    Chimie: Cristina Valentina Crăescu și Daniel Cristian Ungureanu (ambii în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din București), respectiv Cristian Tudor Cozma (clasa a XI-a/Colegiul Național „Emil Racoviță" din Iași) - medalii de argint.

    Matematică: Edis Memiș (clasa a IX-a/Liceul Internațional de Informatică din Constanța) - medalie de argint, Vlad Nicolae Robu (clasa a IX-a/Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare) - medalie de bronz și Sergiu Ionuț Novac (clasa a IX-a/Colegiul Național „C. Brediceanu" din Lugoj) - mențiune.

    Informatică: Bogdan Sitaru (clasa a X-a/Colegiul Național „Dinicu Golescu" din Câmpulung Muscel) - medalie de aur cu punctaj maxim, Alexandru Petrescu (clasa a X-a/Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București) și Theodor Pierre Moroianu (clasa a X-a/Liceul Internațional de Informatică din București) - medalii de argint.

    Fizică: Cosmin Andrei (clasa a XI-a/Liceul Internațional de Informatică din București) - medalie de aur cu punctaj maxim, Silviu Dolteanu (clasa a X-a/Liceul Internațional de Informatică din București) și Mihai Răzvan Ursu (clasa a XI-a/Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța) - medalii de argint.Cristian Tudor Cozma (chimie) și Mihai Răzvan Ursu (fizică) au fost premiați și pentru cel mai mare punctaj obținut la proba experimentală din cadrul concursului. Precizăm, de asemenea, că Alexandru Petrescu (informatică),  Cristian Tudor Cozma și Daniel Cristian Ungureanu (chimie) și-au trecut în palmares medalii de argint și bronz și în competiția de anul trecut.La ediția curentă au participat peste 150 de competitori din 6 țări (Federația Rusă, Kazahstan, Indonezia, Singapore, Bulgaria si Romania).Lotul olimpic revine în țară duminică, 24 iulie, ora 12:25, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” (via Moscova).Sursa: edu.ro


Inapoi la lista de stiri

PROPUNE O STIRE


Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate