Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Marea Bariera de Corali se desfasoara in larg pe aproximativ 2600 km si urmeaza conturul tarmurilor din zona Queensland. Este separata printr-un canal a carui latime variaza intre 25 si 600 km de Australia si in total Marea Bariera acopera o suprafata de aproximativ 344.000 km patrati.

› vrei mai mult

Bancul zilei

-Bula, de ce ti-ai pus ciorapul pe dos?
-Pentru ca pe fata era rupt.

› vrei mai mult

Dam startul inscrierilor la Shakespeare School Essay Competition 2024 - editia #16!

31 Ianuarie 2024

School Essay Competition 2024 – editia 16

Shakespeare School Essay Competition - cel mai mare Concurs National de creatie in Limba Engleza i revine in forta in acest an!


Asociatia Shakespeare School pentru Educatie da startul unei noi întreceri menite sa va puna la încercare creativitatea si originalitatea! Este vorba despre cel mai mare Concurs National de Eseuri în Limba Engleza, cu participare gratuita, dedicat elevilor de gimnaziu si liceu din toata tara.


Concursul, aflat la cea de-a 16-a editie, se bucura de o mare popularitate în randul tinerilor pasionati de limba engleza. În anul 2023 am atins un record al înscrierilor: peste 9.890 de eseuri din toate judetele tarii.


TEMA EDITIEI A 16-A


Anul acesta, lansam o noua provocare creativitatii! Tema este „The Magic of Imagination”. Le propunem astfel copiilor si adolescentilor sa compuna un eseu în limba engleza de 200 cuvinte (pentru categoria 11-14 ani) sau 250 de cuvinte (pentru categoria 15-19 ani), în care sa descrie rolul imaginatiei în vietile lor, pornind de la o fotografie data.


CONDITII DE PARTICIPARE


Daca ai între 11 si 19 ani, esti pasionat de Limba Engleza, o vorbesti fluent, esti creativ si stapanesti bine arta argumentarii, te invitam sa-ti demonstrezi priceperea în cadrul Shakespeare School Essay Competition 2024!


 


Participantii îsi pot înscrie eseurile GRATUIT, online, pe SITE-ul competitiei, respectand cerintele pentru una dintre cele doua categorii de varsta, 11-14 ani sau 15-19 ani.


Termenul limita de înscriere în concurs este 31 Martie 2024. 


PREMII


Concursul ofera celor 30 de finalisti numeroase premii, constand în:



  • 2 tabere de limba engleza în Marea Britanie (pentru marele castigator al fiecareia dintre cele doua categorii de varsta: 11-14 ani si 15-19 ani);

  • Cursuri de limba engleza la Shakespeare School;

  • Înscrieri gratuite la Examene Cambridge;

  • Carti, rechizite si multe alte surprize.


În plus, toti cei care intra în concursul national de creatie în limba engleza vor primi o Diploma de Participare, pe care o pot folosi pentru a-si completa portofoliul educational.


Juriul este format din profesorii Shakespeare School, care selecteaza cele mai bune, originale si creative 30 de lucrari. Ierarhia finala a castigatorilor este stabilita în urma unor scurte interviuri online, în limba engleza, cu finalistii.


DIPLOME SI DISTINCTII PROFESORI


La Essay Competition 2024, pe langa premiile pentru eseuri, vor fi acordate si:



  • Trofeul Excelentei, pentru judetul cu cei mai multi reprezentanti în concurs;

  • Certificate of Excellence, acordat profesorului cu cei mai multi elevi înscrisi;

  • Certificate of Merit, acordat profesorilor care coordoneaza minimum 10 participanti la cea de-a 16-a editie Shakespeare School Essay Competition.


Anuntarea castigatorilor va avea loc pe data de 19 iunie 2024.


Proiectul îsi propune sa stimuleze gandirea creativa, spiritul inovator, originalitatea si sa motiveze tinerii sa-si perfectioneze limba engleza.


„Anul trecut, am participat la Essay Competition, deoarece îmi place Limba Engleza si am considerat ca este un bun prilej de a-mi testa abilitatile de creatie si imaginatie. Tema eseului a fost interesanta, provocatoare si menita sa îti dea frau liber imaginatiei, dar a trebuit sintetizata în idei concise care sa surprinda imaginea de ansamblu. Daca va place Limba Engleza, provocarile si aveti curajul de a va urma pasiunile, va încurajez sa aveti încredere si sa participati alaturi de mine la editia de anul acesta”, a declarat Papuc Petru Razvan, castigatorul premiului al III-lea, categoria 11-14 ani, la editia din 2023 a Concursului.


Mai multe detalii despre tema, regulament si înscriere pe www.shakespeare-school.ro, sectiunea Competitii, sau AICI.


Shakespeare School Essay Competition este un proiect national, cu participare GRATUITA, deschis tuturor tinerilor cu varsta cuprinsa între 11 si 19 ani (clasele V-VIII si IX-XII). Concursul este organizat de Asociatia Shakespeare School pentru Educatie, în parteneriat cu Shakespeare School si se adreseaza tuturor elevilor din Romania, pasionati de limba engleza si cu real talent la scris.

Organizator: Asociatia Shakespeare School pentru Educatie


Sponsor principal: Shakespeare School


Sponsori: British Council, Cambridge University Press & Assessment, Fischer International, Mirunette Education.


Parteneri media: Agerpres, Alarma Buzoiana, Asociatia 4Career, Chic-Elite.ro, Clopotel.ro, EventsMax.ro, Financial Market, Gazeta de Sud, GOKid, Jurnalul de Afaceri, KidsNews.ro, Mesagerul de Covasna, Modern Dads, Modern Family, News Buzau, Newsar, Opera Comica pentru Copii, Portal Invatamant, Radio Itsy Bitsy, Radio Romania Cultural, Radio Sud, Radio Trinitas, Romania Pozitiva, SfatulParintilor.ro, Spot Media, Stiri pentru Copii, SuntParinte.ro, Teatrul Ion Creanga.


Parteneri educationali: Bucharest English Teachers' Association – BETA, Cluj English Teachers' Association, Consiliul Elevilor, Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti, Moldavian Association of Teachers of English, Romanian Association of Teachers of English, Timisoara English Teachers' Association si peste 30 de Inspectorate Scolare Judetene.

Inapoi la lista de stiri