Cultura generala

Ochii raman la aceeasi dimensiune de la nastere. Dar nasul si urechile nu inceteaza niciodata sa creasca.

› vrei mai mult

Cursuri de educatie vizuala pentru adolescenti

24 Octombrie 2011
Global Mindscape în parteneriat cu Muzeul National de Artã Contemporanã organizeazãCursuri de educatie vizualã pentru adolescentiFilm documentar, arhivã, instalatie în expozitia Alexandru Solomon - Filme. Arhivã. Instalatie.În  lunile  octombrie  si noiembrie  invitãm adolescentii sã participe la programele despre filmul documentar, vizitând expozitia deschisã la Muzeul National de Artã Contemporanã Alexandru Solomon - Filme. Arhivã. Instalatie. Alexandru Solomon este unul dintre cei mai creativi si interesanti realizatori de filme  documentare  românesti. Pasiunea sa pentru documentar a început cu filmele experimentale despre miscarea de avangardã, continuând apoi cu cele care investigheazã istoria recentã, viata socialã si politica. O parte din filme sunt însotite de fragmente din arhiva si documentatia regizorului.  

Cold Waves

Documentarul înseamnã pentru mine mai întâi experienta cercetãrii, care e gratuitã: afli  si curiozitatea, odatã cu imaginatia, se hrãnesc. Cãlãtoresti în alte vremuri. Ca sã faci filmul, trebuie sã te si întorci cu imagini noi din vremuri vechi....  Un bun documentar stârneste discutii, dileme, certuri, nu te adoarme cu certitudini.  (Alexandru Solomon)
 

Film documentar, arhivã, instalatie în expozitia


Filmele prezentate în expozitie, printre care se numãrã Cold waves, Kapitalism - Reþeta noastrã secretã,  Marele  jaf  comunist  constituie  repere  pentru  filmul  documentar  românesc  din  ultimii  ani. Programul contine si un atelier interactiv despre realizarea filmelor documentare- etape, documentare, cerctarea, în care adolescentii vor crea o schitã de scenariu.  
Programele se adreseazã adolescentilor, cu vârsta cuprinsã între 14-18 ani.  

 

 

Program:

Sâmbãtã, 29 octombrie, ora 11.ooh  

Duminicã, 30 octombrie, ora 11.ooh

 

Sâmbãtã, 12 noiembrie, ora 11.00h

Duminicã, 13 noiembrie, ora 11.ooh  

 

Participarea se face pe bazã de înscriere prin:

e-mail: office@globalmindscape.ro

tel. 0724 569 037Înscrierile se pot face individual sau pentru un grup (clasã, în cazul celor care participã cu colegii de liceu)

Locatie: Muzeul National de Artã Contemporanã, str. Izvor 2-4, Bucuresti / Palatul Parlamentului, aripa

E4, intrarea prin Calea 13 septembrie (autobuz 136, 385)

tarif: 20 lei/persoanã, gratuit pentru cadrele didactice

durata programului: 2 h

Numãr minim de participanti pentru formarea unui grup: 10  

Numãr maxim de participanti: 20  

Vã rugãm sã confirmati participarea, în sãptãmâna evenimentului

Programele se pot relua, la cerere, în cursul sãptãmânii (pânã pe data de 20 noiembrie) pentru liceeDetalii:

www.globalmindscape.ro

www.mnac.ro

facebook/Global MindscapeInapoi la lista de stiri

PROPUNE O STIRE


Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate