Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Inima umana creeaza destula presiune pentru a arunca sangele pe o distanta de 10 m.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Merge iepurasul prin padure si se intalneste cu girafa care,tocmai isi facea o tigara cu marijuana.Iepurasul ii spune
:
-Girafo de ce nu lasi marijuana si nu vii cu mine sa alergam prin padure?Sa vezi ce sanatos e!
Lasa girafa marijuana si incepe sa alerge cu iepurasul.Dupa un timp se intalnesc cu elefantul,care tocmai se pregatea sa prizeze cocaina.Iepurasul ii spune acestuia:
-Elefantule de ce nu lasi cocaina si nu vii cu noi sa alergam prin padure?Sa vezi ce sanatos e!
Elefantul lasa cocaina si incepe sa alerge cu iepurasul si girafa.
Dupa un timp se intalnesc cu leul care tocmai se pregatea sa-si injecteze heroina.Iepurasul ii spune:
-Leule de ce nu lasi tu seringa de o parte sa vii sa alergi cu noi?Sa vezi ce bine e sa alergi!
Leul se apropie de iepuras si ii arde o palma.Animalele stupefiate il intreaba pe leu:
-De ce ai dat in el,ca doar iti vrea binele?!Leul raspunde:
-Nenorocitul asta de iepuras,de cate ori ia o pastila de extazy, ma face sa alerg ca nebunul prin toata padurea.

› vrei mai mult

Cum tratam acneea?

30 August 2011
Campania Act Smart, Be Cool!, prin site-ul www.getcool.ro, recomanda urmatoarele metode de tratament pentru vindecarea acneei:



Tratamentul pentru acnee poate fi atat local, prin aplicarea unor creme direct pe pielea afectata, sau general, prin medicamente.



Tratamentele locale trebuie sa tina cont de toleranta fiecarei persoane, de beneficii și de riscuri. Cele mai frecvent utilizate tratamente au rol de indepartare a dopurilor de sebum din pori și sunt pe baza de acid salicilic, acid azelaic, acid retinoic și sulf. Pe langa calitatile de topire a comedoanelor acestea au și rolul de a usca rapid suprafata. Insa, multi dintre acești agenti care dizolva acumularile de cheratina sunt iritanti și intretin inroșirea și cojirea pielii. Pentru reducerea inflamatiei sunt folosite produse pe baza de eritromicina sau clindamicina. Alegerea corecta și adecvata a tratamentului local se face de catre medicul dermatolog!




Mihaela Leventer

Tratamentele generale au mare importanta in stapanirea semnelor de acnee moderata, dar prelungita, și in formele de acnee severa. De obicei, este vorba despre administrarea antibioticelor și de terapia hormonala.



Antibioticele au rolul de a reduce inflamatia prin actiunea impotriva populatiei de Propionibacterium acnes.



”Tratamentul hormonal se recomanda in masura in care medicul considera ca fenomenul este dependent de hormonii androgeni. Printre simptome se numara pilozitatea excesiva pe zone pe care nu ar trebui sa gasim par sau alopecie de tip masculin la femeie, tulburari ale menstruatiei sau diagnosticarea ovarelor polichistice. Acest tratament este recomandat doar femeilor” declara doctor Mihaela Leventer, președinte SRME (Societatea Romana de Dermatologie Estetica si Dermatologie Cosmetica si Chirurgicala).



Tratamentul pe baza de isotretinoin este și el extrem de eficient pentru ca produce micșorarea glandelor sebacee și suprima activitatea lor. Medicamentul trebuie insa administrat numai sub control medical atent, datorita unor efecte secundare posibile, dar și pentru ca efectele dorite depind de forma clinica de acnee, greutatea corporala și cateva masuri de protectie.

Mai sunt considerate utile suplimentele nutritive pe baza de gluconat sau sulfat de zinc.



Aceste metode de tratament trebuie sa fie prescrise de medic pentru a avea efect. Mai mult, tot medicul va ști care este perioada de timp pentru care pot fi luate medicamentele.
Inapoi la lista de stiri