Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


O vizita neasteptata iti da peste cap tot programul. Hai, nu dezarmam si incerca sa fii o gazda placuta. Chiar si asa, daca vei sti sa fii diplomat/a, vei scapa foarte repede de musafir.

› vrei zodia ta

Cultura generala

O cartita poate sapa un tunel de aproximativ 300 picioare lungime (91.44 metri) in doar o noapte.

› vrei mai mult

Bancul zilei

La examen:
-Sper Bula ca de data asta nu te mai prind copiind.
-Si eu sper.

› vrei mai mult

Copiii, tot mai interesati de lumea digitala: inscrieri record in SuperCoders 2021

13 Decembrie 2021

SuperCoders

Cea de a 8-a editie a programului de educatie digitala 
SuperCoders a atras un numar record de coderi juniori dornici sa descopere secretele programarii. Peste 370 de copii cu varste cuprinse între 10 si 14 ani si-au înscris animatiile în concursul national de programare dezvoltat de Orange si Simplon Romania, în timp ce mai mult de 3.700 de pasionati de tehnologie au luat parte la webinarele online. Numarul tot mai mare de participanti confirma, asadar, importanta educatiei în acest domeniu si dorinta copiilor si a adolescentilor de a-si dezvolta abilitatile digitale.


Pentru a participa la concursul national SuperCoders, copiii au avut de dezvoltat o animatie în Scratch prin care sa continue povestea personajului Coder. Aceasta activitate le-a testat micilor coderi imaginatia si gandirea logica, necesare pentru a contura structura povestii si le-a oferit ocazia sa-si puna în practica notiunile de programare de baza. Astfel, sute de noi povesti au luat viata anul acesta în cadrul SuperCoders, iar juriul le-a selectat si le-a premiat pe cele mai creative si complexe dintre ele.  


Din cei 370 de copii care si-au înscris lucrarile în competitie, 50 vor avea ocazia sa aprofundeze acest domeniu în cadrul ultimei etape a programului, Academia SuperCoders. Aceasta reprezinta un modul avansat de programare, iar aici micutii vor învata notiuni introductive de JavaScript pe parcursul a 12 saptamani de cursuri online. Lista completa a castigatorilor, disponibila aici, arata ca sunt tineri pasionati de tehnologia digitala în toata tara, din Baia Sprie pana în Giurgiu. Cei mai multi copii înscrisi vin din judetele Braila, Cluj, Iasi si din Bucuresti, iar cele mai reusite animatii au venit din Baia Mare (Locul I), Galati, Bacau, Bucuresti, Adjud si Timisoara.


Cum a perceput juriul evolutia copiilor din acest an?


"În primul rand, vrem sa felicitam toti copiii care au participat la Concursul National SuperCoders, transpunandu-si ideile si creativitatea în animatii prin cod. Am jurizat si noi, atenti la poveste, grafica, animatie si interactivitate, timp de 14 ore în total. si nu putem decat sa fim foarte fericiti - în fiecare an de jurizare remarcam progresul noilor generatii, tot mai dornice si pregatite sa învete si sa foloseasca programarea în moduri ingenioase si eficiente", au descris Creative Monkeyz, creatori de continut, experienta lor de jurizare.


Ca de fiecare data, înscrierile copiilor au fost jurizate de experti din diferite domenii, de la mediul digital si programare, pana la parenting: Florin Spataru, Digital Marketing Manager Orange Romania, Roxana Rugina, fondator Simplon Romania, Florina Dumitrache, CEO si Co-fondator al CyberEDU, Anca Gheorghe, specialist în marketing & PR si blogger de parenting la Blog în Tandem si nu în ultimul rand, Ramona Pop Cordos si Codin Sebastian Pop – Creative Monkeyz . 


"Fiind pentru prima oara în scaunul de jurat al competitiei SuperCoders, experienta a fost ca o gura de oxigen! Aveam nevoie sa-mi reamintesc cat de talentati sunt copiii din aceste generatii digitale, ce creativitate si originalitate au cu totii, ce putere incredibila de a se exprima prin animatii! Acum sunt convinsa, mai mult ca oricand, ca viitorul apartine acestor copii si tocmai de aceea fiecare dintre noi trebuie sa sustina educatia lor digitala!" Anca Gheorghe, Blogger de parenting


Noua generatie #SuperCoders va termina cursurile Academiei în aprilie 2022 si, pentru toti participantii SuperCoders 2021, educatia digitala poate reprezenta deschiderea unui nou drum catre o cariera în domeniu. Orange Romania invita copiii pasionati de programare din toata tara sa fie cu ochii pe programul SuperCoders pentru editia de anul viitor.

Inapoi la lista de stiri