Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Cativa prieteni iti vor face o vizita. Fii pregatit/a sa-i primesti cum se cuvine.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Sistemul matematic decimal a fost introdus in anul 45 IH de catre Sumerienii din Mesopotamia.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Bula era in armata in 1944 si vroia permisia sa plece acasa si tot il ruga pe capitan sa i-o dea, iar la unmomentdat capitanu zice:
-Bula daca faci ceva eroic iti dau permisia.
Pleaca bula si se intoarce cu un tanc nemtesc nou capitanu ii da permisia.Bula revine in armata iar aduce un tanc si iar primeste permisia si tot asa de inca trei ori dar odata capitanu saturandu-se sai dea permisia il intreaba:
-Bula!Ia zi tu de unde faci rost de atatea tancuri?
-Pff simplu m-am dus la un neamt si iam zis: BA!! VREI SA PLECI ACASA?
-DA!
-Atunci hai sa facem schimb de tancuri.

› vrei mai mult

Concursul BANDA ASAP si-a desemnat castigatorii! Doctorii, Planeta Pamant sau mass-media, printre eroii care salveaza lumea de plastic

14 Iunie 2023

Andronova Anita



Organizatorii extind proiectul in judetul Ilfov, inclusiv Bucuresti, si in judetul Constanta


Am aflat cum arata eroul reciclarii pentru elevii din Brasov si Iasi! In urma concursului BANDA ASAP, desfasurat de ASAP Romania (Armata Selectarii Atente a Plasticului), in parteneriat cu Animest, aproape 100 de elevi de la scolile gimnaziale si liceele din cele doua orase s-au inscris cu lucrari pe tema reciclarii - ”2040. In Romania inca se mai arunca plastic la gunoi. Un erou/ o eroina decide sa ia soarta plasticului in propriile maini”.


Elevii din Brasov si Iasi au desenat povestile cu multa imaginatie, intr-un sablon de benzi desenate, avand ca misiune indeplinirea a 3 criterii - respectarea temei de concurs, creativitatea autorului, aspectul vizual al desenului - tocmai pentru a putea castiga premiile puse in joc!


Misiunea juriului BANDA ASAP, format din experti in domeniul benzilor desenate si al ilustratiei - Maria Surducan, Nini Tuan si Ligia Soare - a fost una dificila, lucrarile inscrise in concurs fiind extrem de interesante, originale si inspirationale.


”Eco-Girl salveaza orasul”, Planeta Pamant care a tinut un curs de reciclare pentru oameni, puterea mass-media care poate da exemple pozitive de a recicla sau Dr. Plaststein care inventeaza o ciuperca ce se hraneste numai cu plastic sunt doar cateva dintre ideile reprezentate de elevi.


Iata castigatorii:

Iasi

• Scoala Gimnaziala "Ion Creanga"/ Premiul Banda ASAP pentru eleva Mbachu Grace (clasa a V-a), lucrarea ”Mica Maria salveaza natura!” / Profesor: Vasilica Denisa Maria
• Liceul Teoretic "Dimitrie Cantemir"/ Premiul Banda ASAP pentru eleva Boicu Ioana Teodora (clasa a IX-a), lucrarea ”Cu ochii in patru” / Profesor: Saraiman Mariana

Brasov

• Liceul Vocational de Arte Plastice “Hans Mattis - Teutsch”/ Premiul Banda ASAP pentru eleva Andronova Anita (clasa a VII-a), lucrarea ”We can do it!”/ Profesor: Zvic Manuela
• Colegiul National “Dr. Ioan Mesota”/ Premiul Banda ASAP pentru eleva Mocan Eliza (clasa a X-a), lucrarea ”O oaie. O decizie. Un viitor”/ Profesor: Csiki Ana-Maria


Premiile au constat in 4 table interactive, doua pentru scolile gimnaziale si doua pentru liceele din Brasov, respectiv Iasi, si cate un hoverboard pentru cei 4 elevi autori ai benzilor desenate declarate castigatoare din cele doua orase.


ASAP Romania vizeaza extinderea concursului in judetul Ilfov, inclusiv Bucuresti, si in judetul Constanta


”Un nou proiect de succes al ASAP Romania, un concurs la care elevii din Brasov si Iasi au raspuns cu entuziasm, ba mai mult, ne-a impresionat efortul depus de ei in a realiza lucrari complexe, cu povesti cu sens, care ridica adevarate semne de intrebare despre viitorul planetei si sustenabilitate. Le multumim tuturor pentru implicare, atat profesorilor, cat si elevilor. Ne dorim sa continuam concursul BANDA ASAP, din toamna, si sa-l extindem in judetul Ilfov, inclusiv Bucuresti, si in judetul Constanta”, a mentionat Mihaela Tutunaru, coordonator program ASAP Romania.


”Ne-au impresionat implicarea elevilor si atentia lor la subiecte complicate, cum sunt temele legate de sustenabilitate si de reciclare. O confirmare a faptului ca generatiile mai tinere sunt preocupate de aceste subiecte si o dovada ca sunt mult mai active si mai curioase legat de solutiile pe care le putem gasi, chiar daca acestea sunt doar creative si mai putin practice sau raman la nivel de constientizare. Multi tineri privesc aceste teme cu seriozitate si au deja mici planuri de actiune, pe care adultii le pot sustine. Tipul acesta de initiativa le ofera un cadru jucaus pentru a invata, dar si pentru a-si canaliza energia creativa spre arii de interes care poate pana acum pareau aride sau prea tehnice”, a precizat Ligia Soare, cofondator si coorganizator Animest.


Amintim ca prin acest concurs, ASAP Romania si Animest isi doresc sa creasca nivelul de informare si de constientizare cu privire la colectarea separata si la reciclarea deseurilor in randul elevilor, sa-i responsabilizeze prin implicarea activa intr-o competitie pozitiva si constructiva si sa le dezvolte spiritul ecologic.

Inapoi la lista de stiri