Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Unul dintre cei mai batrani copaci din lume se afla in California si este un pin pe nume ''Methuselah'' in varsta de 4600 ani.

› vrei mai mult

Bancul zilei

nvatatoarea verifica daca elevii si-au facut temele pt acasa.
- Gigele, ti-ai facut tema?
- Nu!
- Stai jos ai nota 4! Dar tu Ionele?
- Mi-am uitat caietul acasa.
- Stai jos, nota 4. Si tu Bulisor?
- N-am facut-o, pentru ca fratele meu s-a intors de la inchisoare...
- Aha, vrei sa ma sperii cu el?!! Stai jos, nota 6!

› vrei mai mult

Cine sunt elevii ce vor experimenta un nou sistem de predare si evaluare in invatamantul romanesc

03 Septembrie 2021

educatie pe arii de invatare

Schimbarea sistemului de predare, invatare si evaluare este un subiect care a fost adus in discutie in repetate randuri in Romania. In timp ce autoritatile doar au discutat, rata de analfabetism functional printre elevii romani a atins cote tot mai alarmante, an dupa an. Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a anuntat, insa, ca din acest an scolar unii elevi vor invata intr-un sistem nou, iar modelele de succes vor fi preluate in viitor la nivel national.


Sorin Cimpeanu a anuntat o schimbare majora in educatie, chiar cu doua saptamani inainte de inceperea scolilor: sase unitati de invatamant din Romania vor functiona in anul scolar 2021-2022 dupa un alt sistem de predare si evaluare decat cel obisnuit. Modificarea consta in educatie pe arii de invatare, nu pe discipline, dar si in faptul ca evaluarea nu va mai fi facuta prin calificative, ci prin narativa.


Citeste mai departe despre Nou sistem de predare si evaluare in invatamantul romanesc. Cine sunt primii elevi care il vor experimenta in site-ul copilul.ro

Inapoi la lista de stiri