Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Turnul inclinat din Pisa nu a fost, de fapt, niciodata drept.

› vrei mai mult

Bancul zilei

De ce a traversat puiul strada?
Ca sa ajunga pe partea cealalta.

› vrei mai mult

Ce propun asociatiile elevilor in proiectul ce vizeaza noul Statut al elevului

05 Februarie 2024

Scoala

Numarul de ore petrecute de copii la scoala a fost mai mereu subiect de controverse. In prezent se vorbeste intens de un proiect de lege care ar urma sa limiteze numarul maxim de ore de curs zilnice, in functie de ciclul de invatamant, conform copilul.ro


Mai multe asociatii ale elevilor propun, in proiectul ce vizeaza noul Statut al elevului, ca numarul zilnic de ore sa nu depaseasca niciodata mai mult de 4 ore la invatamantul primar, 5 ore in gimnaziu si 6 ore in invatamantul liceal si tehnologic.



"In orarul scolar, numarul zilnic de ore de activitate nu trebuie sa depaseasca urmatoarele limite:


a) pentru invatamantul primar: 4 ore pe zi;


b) pentru invatamantul gimnazial: 5 ore pe zi;


c) pentru invatamantul liceal si tehnologic: 6 ore pe zi", se arata in proiectul elaborat de mai mute asociatii de elevi.



Potrivit Edupedu.ro, in prezent in statutul elevului, la art. 7, litera q, nu se precizeaza pe niveluri de invatamant care ar trebui sa fie numarul maxim de ore petrecute zilnic la scoala pe niveluri de invatamant, ci este specificat doar faptul ca elevii pot avea cel mult 7 ore pe zi.


Totodata, elevii cer modificarea Statutului si in sensul interzicerii programarii a doua ore consecutive la aceeasi materie. Alte cerinte sunt programarea orelor de scriere la casa pregatitore, a I-a si a II-a astfel incat sa nu fie primele din zi, programarea orelor de desen la ore la care se poate beneficia de lumina naturala, interzicerea programarii de evaluari in doua zile scolare consecutive sau a doua evaluari in aceeasi zi.

Inapoi la lista de stiri