Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Soarele este de 330.330 ori mai mare decat Terra.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Bula o intreba pe Bulica:
De ce nu chiulim?
Pai nu putem
De ce??
Pentru ca suntem acasa la mama ta.

› vrei mai mult

Campioni la colectarea separata a deseurilor reciclabile: elevii din sectorul 2 al capitalei au strans 17,7 tone in doua luni, in cadrul concursului ASAP

31 Octombrie 2022

START JOC

Cu o medie de 4,6 kg de deseuri reciclabile colectate separat per elev, scoala Gimnaziala nr. 24 din sectorul 2, Bucuresti, a reusit sa se claseze pe primul loc în campania „Start Joc!”, derulata de ASAP (Armata Selectarii Atente a Plasticului) si cofinanțata de Primaria sectorului 2. Astfel, efortul celor 503 elevi ai scolii si al personalului didactic si administrativ va fi premiat prin dotarea scolii cu panouri fotovoltaice si cu infrastructura necesara pentru folosirea acestora. Acestea vor fi montate si puse la dispoziția scolii pana la finalul lunii noiembrie.


Apelul lansat de ASAP Romania a primit un raspuns entuziast: 36 de scoli din sectorul 2 s-au înscris în competiție, iar ca rezultat, elevii au avut parte de o experiența educativa, susținuta prin materiale de informare realizate special pentru acestia, pentru a creste nivelul de constientizare al importanței separarii deseurilor reciclabile.


17,748 kg (17,7 tone) de deseuri reciclabile de plastic, hartie si carton au fost colectate separat în cadrul campaniei „Start Joc!”, la momentul încheierii concursului, dar demersul ecologic este abia la început. De altfel, scopul concursului a fost ca atat elevii, cat si parinții lor si personalul didactic al scolilor implicate sa descopere cum pot proteja mediul înconjurator si cum pot contribui la un viitor mai verde. Clasamentul scolilor si cantitatea de deseuri colectate în cadrul concursului „Start Joc!” pot fi urmarite pe paginile de social media ale ASAP Romania, www.instagram.com/asap_romania/ si www.facebook.com/ArmataSelectariiAtenteaPlasticului.


Participarea la acest proiect a fost o placere si o provocare pentru noi, mai ales pentru elevi, care s-au implicat activ si au fost motivați ca s-au aflat într-o competiție. Suntem recunoscatori programului ASAP pentru stimularea colectarii separate a deseurilor, stiut fiind faptul ca în scoli se foloseste si se iroseste multa hartie. Noi suntem o scoala care promoveaza grija pentru mediu, asa ca suntem deschisi si va asteptam cu noi provocari!”, a declarat prof. Claudia Matache, director al scolii Gimnaziale nr. 24. 


Va mulțumim ca ne-ați oferit ocazia sa participam la acest concurs, care speram sa reprezinte un start pentru cat mai mulți copii si adolescenți în a proteja mediul. Ne-ați facut sa înțelegem importanța reciclarii, un obicei nou în societatea noastra care, din pacate, este adoptat de prea puține persoane. Alaturi de voi am descoperit ca reciclarea este unul dintre cele mai usoare moduri prin care putem proteja mediul”, a adaugat Corina Andrei, profesoara si coordonator de programe si proiecte în cadrul scolii Gimnaziale nr. 24. 


Ținta noastra pentru aceasta campanie desfasurata în sectorul 2 era de a colecta 10 tone de deseuri reciclabile. Aproape ca am dublat obiectivul ASAP, iar rezultatul spune tot. Suntem încantați ca raspunsul scolilor din sectorul 2 la proiectul nostru a fost unul atat de bun si ca avem o cantitate impresionanta colectata de plastic, hartie si carton. E clar un mesaj important atat pentru noi, sa continuam demersurile pentru un viitor sustenabil, dar si pentru copii, parinți, profesori si societate în general ca generațiilor de azi le pasa de mediu si îsi doresc sa se implice în programe de responsabilitate sociala, precum ASAP. Mulțumim tuturor celor implicați în proiectul <Start Joc!>”, a declarat Mihaela Tutunaru, coordonator program ASAP.


Pana în prezent, 4 sectoare ale capitalei si 24 de orase si resedințe de județ au aderat la misiunea ASAP si, prin intermediul autoritaților locale si al inspectoratelor scolare, susțin activ unitațile de învațamant de pe raza teritoriului pe care îl au în administrare sa implementeze o infrastructura funcționala de colectare separata si de reciclare a plasticului. Programul ASAP este activ în urmatoarele localitați din țara: Constanța, Brasov, Iasi, Braila, Alba Iulia, Sibiu, Arad, Zalau, Alexandria, Ramnicu Valcea, Bistrița, Targoviste, Targu Mures, Slobozia, Bacau, Deva, Ploiesti, Giurgiu, Tulcea, Baia Mare, Piatra Neamț, Buzau, Magurele, Resița – si în Sectoarele 1, 2, 3 si 6 din Bucuresti. Peste 550.000 de elevi din aproape 1.000 de instituții de învațamant din orasele care s-au alaturat inițiativei contribuie deja activ la o lume fara plastic. 


Cei care doresc sa contribuie la „înverzirea” scolilor din Romania si vor sa susțina demersurile în lupta pentru mai puțin plastic, pot semna petiția inițiata de ASAP: https://asap-romania.ro/petitie, în timp ce toate instituțiile de învațamant sunt invitate sa se alature programului național ASAP.

Inapoi la lista de stiri