Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Greutatea unui strut mare este comparabila cu cea a unei familii formata din tata, mama si doi copii mici. Pe langa faptul ca este cea mai mare pasare, strutul depune si cele mai mari oua. Uneori strutii depun pana la 60 de oua uriase intr-un singur cuib.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doi brancardieri duc un individ la morga cu targa. Tipul isi revine si ii intreaba:
-Unde ma duceti?
-La morga, dom\'le!
-Bine dar eu nu am murit inca.
- Stai omule ca nici noi nu am ajuns....

› vrei mai mult

Bilant dupa un an de activitate: peste 161.000 de vizitatori la Destiny Park

08 Septembrie 2023

Urania Cremene si Iancu Guda

• Fundatia Destiny Park a oferit acces gratuit altor 6500 de copii


Destiny Park este primul parc de edutainment (invatare prin joaca) din Romania si cel mai mare din Europa de Est. In aceste zile parcul implineste 1 an de la deschidere. Urania Cremene este expertul in parenting din fruntea echipei care a conceput experientele pentru copii.


Destiny Park se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 4 si 14 ani si este situat in zona comerciala Baneasa din Bucuresti. Promovand invatarea prin joaca si educatia alternativa atat in randul cadrelor didactice, cat si al parintilor, Destiny Park a devenit rapid un punct major de interes pentru petrecerea timpului liber sau pentru programele Scoala altfel si Saptamana verde.


Parcul tematic are la baza 43 de experiente de role play din multiple domenii printre care medicina, industrie alimentara, mass-media, industrie, auto, sport, IT si multe altele.


Celor 161.000 de vizitatori li s-au adaugat mai mult de 6500 de copii din medii defavorizate sau cu diverse dizabilitati, veniti prin Fundatia Destiny Park. Acestia au avut acces gratuit la activitatile din parc si au fost adusi cu ajutorul asociatiilor si fundatiilor partenere. De asemenea, este important de precizat ca in Destiny Pak se asigura acces gratuit copiilor cu dizabilitati care vin individual. Printre ONG-urile partenere se numara Magic Camp, Fundatia ASSA, SOS Satele Copiilor, Help Autism , Hospice Casa Sperantei, Institutul de Fapte Bune.


Urania Cremene: „In momentul in care m-am alaturat proiectului Destiny Park am stiut ca va fi un succes pentru ca a adus in Romania, la un nivel macro, un concept care spijina invatarea peste tot in lume. Sa faci edutainment, adica sa ii distrezi pe copii in timp ce ei invata, a depasit de mult doar ideea de trend. Este un fapt. Ne-am gandit la copiii din Romania, am conceput totul adaptat la cultura si nevoile noastre, dar si integrand valente si valori internationale. De aceea, angajatii Destiny Park sunt pregatiti de mine pe baza metodologiei All About Parenting, pentru a le oferi copiilor cele mai reusite experiente. Este foarte important sa stii cum sa vorbesti, cum sa te comporti si mai ales, cum sa trezesti curiozitatea unui copil, pentru a-l putea apoi inspira si incuraja. Si acest lucru se intampla in fiecare zi la Destiny Park.”


Companiile care au ales sa se alature acestui proiect unic in Romania ajuta la crearea unor experiente cat mai aproape de cele reale, la educarea copiilor in ceea ce inseamna industriile respective si in special, la spijinirea educatiei nonformale din Romania. Este un demers pe care toti partenerii prezenti in parc si l-au asumat si il promoveaza. Fiecare companie implicata are exclusivitate pe industria respectiva.


Desi este un concept nou, atat brandurile partenere, cat si oamenii pe care ii vizeaza (parintii cu copii intre 4 si 14 ani, invatatorii si profesorii) au inteles repede cu ce vine nou parcul si de ce un astfel de spatiu reprezinta o abordare inovativa a invatarii.


Daca in primele 4 luni vizitatorii veniti in Destiny Park erau in proportie de 90% din Bucuresti si Ilfov, acum judete precum Constanta, Prahova, Tulcea, Braila, Galati, Buzau, Calarasi, Arges, Valcea, Dambovita, Vrancea constituie 40% din vizitatori. Lor li se adauga din ce in ce mai multi turisti straini care viziteaza Bucurestiul cu copiii, Destiny Park devenind un punct de atractie pentru acestia.


„Vizitatorii care au fost prezenti in Destiny Park in acest an sunt din 2 categorii: vizitatori veniti cu grupurile scolare si vizitatori individuali, copii cu parinti, din toata zona de Sud, Sud-Est si Sud-Vest a Romaniei. Ne bucuram sa spunem ca au venit oameni chiar si din Oradea, Cluj, Iasi sau Timisoara special pentru a vizita Destiny Park. Proiectul nostru atrage atat prin inovatie si unicitate, cat si prin faptul ca ofera copiilor o experienta speciala de invatare prin joc. Oraselul magic din Baneasa a devenit deja un simbol pentru copii, iar noi suntem mandri de acest lucru pentru ca este clar ca era nevoie de un astfel de spatiu. Si ne mandrim si cu faptul ca partenerii nostri sunt companii de top din Romania. De la deschidere si pana acum ni s-au alaturat inca 12 branduri, reusind astfel sa acoperim multe industrii sau meserii. In ceea ce priveste numarul de vizitatori, daca in acest an am atins 161.549, estimam ca in urmatorul an vom depasi 185.000 de vizitatori. In plus, dezvoltam proiecte speciale dedicate parintilor, programe de fidelizare pentru cei mici si ne uitam deja spre alte orase din tara unde am putea sa ne extindem. ” – Ana-Maria Pascaru, Director de Marketing Destiny Park.


Destiny Park a devenit in acest an membru al IAAPA (International Association of Amusement Parks and Attractions) asociatia globala din industria dedicata divertismentului.


In urmatorul an, Destiny Park va continua programele pe care le-a dezvoltat in cadrul parcului, precum tabarele urbane din timpul vacantelor, cursuri dedicate de actorie si dans, dar vine si cu noutati pentru parinti. Luna septembrie reprezinta startul unor seminarii dedicate parintilor, seminarii sustinute de Urania Cremene si Iancu Guda. Parintii vor putea accesa gratuit seminariile de parenting si de educatie financiara.

Inapoi la lista de stiri