Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Hartia a fost inventata in sec. II de catre un eunuc chinez.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Ce spun diferite femei, din diferite tari cand sunt prinse in flagrant delic:
Englezoaica: " John, tu esti un gentelmen, asa ca inchide usa pe dinafara".
Frantuzoaica: "Jean, ce-i al tau e pus deoparte".
Unguroaica:"Ianos, tu crezi ce vezi, sau crezi ce-ti spun eu?"
Romanca: "Ioane, numai in cap nu da!

› vrei mai mult

Au inceput cursurile Scolii Remediale de Vara organizate de Alianta pentru Educatie Remediala

03 August 2023

Scoala Remediala de Vara


Aproape 6.000 de elevi au participat la cele patru sesiuni de Scoala Remediala organizate pana in prezent


Alianta pentru Educatie Remediala (A.E.R.) a dat startul unui nou program „Scoala Remediala de Vara”. Cursurile sunt disponibile gratuit pentru elevii din clasele de ciclu primar si gimnazial, inclusiv clasa pregatitoare, si pot fi accesate la urmatorul link: www.aer.school.


Programul vine in sprijinul elevilor care au nevoie de educatie remediala la limba romana si matematica. Elevii cu cel mai bun progres pe parcursul programului vor primi burse pentru anul scolar 2023-2024, a cate 5.000 de lei, finantate integral de Asociatia Dedeman sub promisiunea “Planuri de Bine pentru Educatie”, care sustine initiativa inca de la prima editie.


Scoala Remediala de Vara se afla la cea de-a patra editie si a strans pana acum aproape 6.000 de elevi participanti. Aproximativ 70% dintre acestia provin din mediul urban. Anul acesta sunt inscrisi 37 de profesori (invatatori, profesori de matematica si limba romana) care sustin orele remediale cu elevii. Acestia provin din toate zonele invatamantului romanesc: scoli din mediul rural, mediul urban, scoli de stat, colegii nationale sau scoli de cartier.


„Marea majoritate a profesorilor ne sunt alaturi inca de la prima sesiune de Scoala Remediala. In timp, au creat aici o adevarata comunitate, tin legatura intre ei si in restul anului, se invita reciproc la evenimente, conferinte si alte activitati educationale. Cand aduci la un loc niste profesori faini si cu spirit de initiativa, lucrurile se leaga de la sine, apar idei noi, energii noi, aproape ca nu mai e nevoie sa le dai o directie pentru ca o identifica singuri. Apoi, faptul ca vin profesori din zone foarte diverse ale invatamantului romanesc reprezinta o experienta in sine. Fiecare vine cu o anumita contributie dintr-o zona pe care ceilalti o cunosc mai putin. Rezultatul este un act educational facut foarte bine, responsabil si axat pe nevoile elevilor nostri,” spune Marcel Bartic, Coordonator educational al Scolii AER.


Dupa ce completeaza formularul de inscriere la Scoala Remediala de Vara, urmeaza o prima etapa de testare sumativa pentru evaluarea nivelului de cunostinte al elevilor. Pe baza rezultatelor obtinute se vor forma mai multe grupe in functie de clasa si nivel. Toti elevii vor urma orele remediale online, pe web sau in aplicatia mobila Kinderpedia.


„Scoala Remediala A.E.R. este o experienta de viata pentru noi, copiii. Este cu adevarat incredibil cat de mult se poate realiza intr-un interval atat de scurt. Eu am reusit la fiecare editie sa excelez scolar, cultural si personal. Am dobandit la orele Scolii Remediale A.E.R. o profunzime mai buna in problemele de matematica si in dificultatile limbii romane, am colaborat cu copii din intreaga tara si m-am dezvoltat incredibil ca persoana. Exista un plan de invatare bine conceput, cu profesori extraordinari, rabdatori si foarte bine pregatiti, care au metode extrem de interesante de predare si explicare cu ajutorul carora intelegem notiuni pe care nu am reusit sa le intelegem in timpul anului scolar,” spune Daniel Stefan, absolvent al clasei a VII-a.


Printre elevii care s-au inscris la cursurile Scolii Remediale din acest an se numara si copii ai caror parinti s-au intors sau intentioneaza sa se intoarca in tara. Motivatia participarii la aceste cursuri tine de preocuparea parintilor de a-si ajuta copiii sa se adapteze la curriculumul romanesc si la sistemul nostru de predare. „Inexistenta unor astfel de programe duce la o adaptare greoaie a copiilor si la esec scolar. Ultimele date statistice indica faptul ca sunt aproximativ 400.000 de copii romani nascuti in strainatate. Scoala online ar fi cel mai bun instrument pentru a le oferi un program de adaptare la cerinte sistemului nostru educational,” adauga Marcel Bartic.


Alianta pentru Educatie Remediala este o initiativa non-profit a unui grup de entitati ce actioneaza in mediul scolar din Romania, sprijinind procesele de invatare si evaluare: Brio®, Kinderpedia, Magic School si Livresq.

Inapoi la lista de stiri