Cultura generala

Populatia mondiala de gaini este aproape egala cu cea a oamenilor.

› vrei mai mult

Atacul artei - Creatorii Phineas si Ferb isi dezvaluie secretele

24 Octombrie 2011
Apel la toti cei care aspirã sã devinã creatori de filme de animatie! Doreati sfaturi profesionale cu privire la artã de la creatorii nebunaticului film animat Phineas si Ferb: În A Doua Dimensiune? Acum le puteti avea! Dan Povenmire si Jeff ‘Swampy’ Marsh ne spun adevãrata poveste despre cum sã devii guru artistic. Fani ai artei, cititi si învãtati…SFATUL NR. 1: URMEAZÃ-TI VISURILE!

Dan Povenmire spune: “Sfatul meu nr. 1 pentru a deveni creator de filme de animatie este simplu: Urmeazã-ti visurile. Dacã îti place sã desenezi si îti place sã creezi desene animate sau pur si simplu sã faci ceva creativ, poti chiar sã-ti câºtigi existenta din aceastã îndeletnicire. Când eram mic, o multime de adulti îmi spuneau cã nu as putea sã supravietuiesc doar ca si artist. S-au înselat cu totii deoarece priviti unde am ajuns astãzi. Dacã doriti sã urmati o carierã în domeniul artelor, trebuie sã aveti încredere în fortele proprii si sã vã urmati visurile!”SFATUL NR. 2: NU EXISTÃ CORECT SAU GRESIT

Jeff ‘Swampy’ Marsh spune: “Un lucru pe care mi-ar plãcea sã învãt pe fiecare este faptul cã nu existã o modalitate corectã sau gresitã de a desena. Deseneazã ceea ce te face fericit ºi nu îti face niciodatã griji atunci când cineva îti spune, ‘Oh, acesta nu este un desen bun.’ Existã foarte multe, un numãr infinit de stiluri de a desena. Munca ta nu trebuie sã arate ca si când ar fi scoasã dintr-o carte de benzi desenate sau dintr-o carte de artã. Atâta timp cât te exprimi pe tine însuti si primesti o reactie, e de bine.”SFATUL NR. 3: EXERSEAZÃ-tI ÎNDEMÂNAREA LA DESEN!

Dan Povenmire spune: “Obisnuiam sã creez benzi desenate în coltul manualelor, ceea ce a fost o modalitate amuzantã de a învãta animatie simplã. Desenam o minge si în momentul în care rãsfoiam cartea, mingea sãrea. Se pot crea o multime de scene animate. Fii creativ si o sã vezi ceea ce poti realiza!”SFATUL NR. 4: NU INVESTI MULT!

Jeff ‘Swampy’ Marsh spune: “Atunci când vine vorba despre artã, nu trebuie sã investesti în echipamente scumpe. Ia un stilou, un creion, creioane colorate sau chiar si o bucatã de cretã pe care o gãsesti în parc. Cine spune cã e nevoie de o coalã de hârtie albã pentru a desena? Foloseste bucãti de hârtie sau orice alt suport ai la îndemânã!”


Creatorii Phineas si Ferb

SFATUL NR. 5: PRIVESTE LUMEA DIN JURUL TÃU!

Dan Povenmire spune: “Tine ochii deschisi si priveste în jurul tãu. Fii atent la modul în care oamenii mãnâncã, se aseazã, se plimbã ºi vorbesc deoarece te ajutã sã copiezi aceste actiuni în desenele tale. Tine-ti ochii deschisi tot timpul si observã tot în jurul tãu!”SFATUL NR. 6: CURSURILE DE ARTÃ NU SUNT OBLIGATORII!

Jeff ‘Swampy’ Marsh spune: “Nu am luat cursuri de artã niciodatã deoarece nu reuseam sã mã înteleg cu niciun profesor de artã. Nu trebuie sã iei cursuri de artã pentru a-ti perfectiona competentele. Eu nu am fãcut-o niciodatã, s-ar putea sã te ajute, dar nu este esential.”SFATUL NR. 7: ÎNCEPE DE TÂNÃR!


Dan Povenmire spune: “Niciodatã nu esti prea tânãr pentru a desena, asadar ia un creion sau stilou - si urmeazã-ti visul. Eu am început sã mâzgãlesc si sã desenez de la vârsta de doi ani si jumãtate. De fapt mama pãstreazã chestiile pe care le-am desenat dinainte sã încep sã vorbesc. Nu esti niciodatã prea tânãr pentru a învãta.”

    

SFATUL NR. 8: FII INSPIRAT!

Jeff ‘Swampy’ Marsh spune: “Câteva dintre desenele mele preferate au fost create de un tip care obisnuia sã deseneze caricaturi pe ziarul sãu, în fiecare dimineatã în timp ce sedea în tren alãturi de oameni. Obisnuia sã deseneze aceste caricaturi în cernealã pe ziarul tipãrit. Nu era o foaie de hârtie curatã, albã dar avea teancuri de astfel de desene si erau cele mai cool imagini pe care le-am vãzut vreodatã.”SFATUL NR. 9: CONTINUÃ SÃ DESENEZI!

Dan Povenmire spune: “Dacã vrei sã fii animator sau artist, practicã desenul cât de des posibil. Deseneazã acasã, pe terenul de joacã… Deseneazã oriunde te-ai afla! Continuã sã exersezi deoarece practica te perfectioneazã.”SFATUL NR. 10: TINE-TE DE TREABÃ!

Jeff ‘Swampy’ Marsh spune: “Îmi amintesc momentul exact în care am început sã urmez în mod activ arta si desenul. Aveam cinci sau sase ani atunci când am vãzut la scoalã un copil care desena si mi-am zis ‘Trebuie sã practic si eu acest lucru.’ Trebuie într-adevãr sã te tii de treabã dacã crezi cã este ceva ce poti sã faci. S-a declansat ceva în interiorul meu si de atunci am continuat sã desenez. Dacã se declanseazã si în interiorul tãu, tine-te de treabã. Ai încredere în instinctele tale si urmeazã-ti visurile!”Nu uitati sa urmariti PHINEAS SI FERB: ÎN A DOUA DIMENSIUNE  PE DISNEY CHANNEL pe 5 noiembrie, la 9:30.


Inapoi la lista de stiri

PROPUNE O STIRE


Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate