Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

In Islanda nu exista tantari datorita climei intr-o permanenta si rapida schimbare, tantarii par sa nu aiba destul timp sa-si duca la bun sfarsit ciclul de viata si se sfarsesc in conditii neprielnice.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un barbat merge cu liftul. La un moment dat, intra o femeie. Dupa doua etaje, femeia opreste liftul, se uita cochet la el, isi dezbraca bluza si sutienul si le arunca pe jos.
- Hai, fa-ma ca sa ma simt ca o femeie.
Barbatul se gindeste putin, isi dezbraca camasa, o arunca pe jos si spune:
- Hai, spal-o si calc-o.

› vrei mai mult

Atacul artei - Creatorii Phineas si Ferb isi dezvaluie secretele

24 Octombrie 2011
Apel la toti cei care aspiră să devină creatori de filme de animatie! Doreati sfaturi profesionale cu privire la artă de la creatorii nebunaticului film animat Phineas si Ferb: În A Doua Dimensiune? Acum le puteti avea! Dan Povenmire si Jeff ‘Swampy’ Marsh ne spun adevărata poveste despre cum să devii guru artistic. Fani ai artei, cititi si învătati…



SFATUL NR. 1: URMEAZ?-TI VISURILE!

Dan Povenmire spune: “Sfatul meu nr. 1 pentru a deveni creator de filme de animatie este simplu: Urmează-ti visurile. Dacă îti place să desenezi si îti place să creezi desene animate sau pur si simplu să faci ceva creativ, poti chiar să-ti câștigi existenta din această îndeletnicire. Când eram mic, o multime de adulti îmi spuneau că nu as putea să supravietuiesc doar ca si artist. S-au înselat cu totii deoarece priviti unde am ajuns astăzi. Dacă doriti să urmati o carieră în domeniul artelor, trebuie să aveti încredere în fortele proprii si să vă urmati visurile!”



SFATUL NR. 2: NU EXIST? CORECT SAU GRESIT

Jeff ‘Swampy’ Marsh spune: “Un lucru pe care mi-ar plăcea să învăt pe fiecare este faptul că nu există o modalitate corectă sau gresită de a desena. Desenează ceea ce te face fericit și nu îti face niciodată griji atunci când cineva îti spune, ‘Oh, acesta nu este un desen bun.’ Există foarte multe, un număr infinit de stiluri de a desena. Munca ta nu trebuie să arate ca si când ar fi scoasă dintr-o carte de benzi desenate sau dintr-o carte de artă. Atâta timp cât te exprimi pe tine însuti si primesti o reactie, e de bine.”



SFATUL NR. 3: EXERSEAZ?-tI ÎNDEMÂNAREA LA DESEN!

Dan Povenmire spune: “Obisnuiam să creez benzi desenate în coltul manualelor, ceea ce a fost o modalitate amuzantă de a învăta animatie simplă. Desenam o minge si în momentul în care răsfoiam cartea, mingea sărea. Se pot crea o multime de scene animate. Fii creativ si o să vezi ceea ce poti realiza!”



SFATUL NR. 4: NU INVESTI MULT!

Jeff ‘Swampy’ Marsh spune: “Atunci când vine vorba despre artă, nu trebuie să investesti în echipamente scumpe. Ia un stilou, un creion, creioane colorate sau chiar si o bucată de cretă pe care o găsesti în parc. Cine spune că e nevoie de o coală de hârtie albă pentru a desena? Foloseste bucăti de hârtie sau orice alt suport ai la îndemână!”


Creatorii Phineas si Ferb

SFATUL NR. 5: PRIVESTE LUMEA DIN JURUL T?U!

Dan Povenmire spune: “Tine ochii deschisi si priveste în jurul tău. Fii atent la modul în care oamenii mănâncă, se asează, se plimbă și vorbesc deoarece te ajută să copiezi aceste actiuni în desenele tale. Tine-ti ochii deschisi tot timpul si observă tot în jurul tău!”



SFATUL NR. 6: CURSURILE DE ART? NU SUNT OBLIGATORII!

Jeff ‘Swampy’ Marsh spune: “Nu am luat cursuri de artă niciodată deoarece nu reuseam să mă înteleg cu niciun profesor de artă. Nu trebuie să iei cursuri de artă pentru a-ti perfectiona competentele. Eu nu am făcut-o niciodată, s-ar putea să te ajute, dar nu este esential.”



SFATUL NR. 7: ÎNCEPE DE TÂN?R!


Dan Povenmire spune: “Niciodată nu esti prea tânăr pentru a desena, asadar ia un creion sau stilou - si urmează-ti visul. Eu am început să mâzgălesc si să desenez de la vârsta de doi ani si jumătate. De fapt mama păstrează chestiile pe care le-am desenat dinainte să încep să vorbesc. Nu esti niciodată prea tânăr pentru a învăta.”

    

SFATUL NR. 8: FII INSPIRAT!

Jeff ‘Swampy’ Marsh spune: “Câteva dintre desenele mele preferate au fost create de un tip care obisnuia să deseneze caricaturi pe ziarul său, în fiecare dimineată în timp ce sedea în tren alături de oameni. Obisnuia să deseneze aceste caricaturi în cerneală pe ziarul tipărit. Nu era o foaie de hârtie curată, albă dar avea teancuri de astfel de desene si erau cele mai cool imagini pe care le-am văzut vreodată.”



SFATUL NR. 9: CONTINU? S? DESENEZI!

Dan Povenmire spune: “Dacă vrei să fii animator sau artist, practică desenul cât de des posibil. Desenează acasă, pe terenul de joacă… Desenează oriunde te-ai afla! Continuă să exersezi deoarece practica te perfectionează.”



SFATUL NR. 10: TINE-TE DE TREAB?!

Jeff ‘Swampy’ Marsh spune: “Îmi amintesc momentul exact în care am început să urmez în mod activ arta si desenul. Aveam cinci sau sase ani atunci când am văzut la scoală un copil care desena si mi-am zis ‘Trebuie să practic si eu acest lucru.’ Trebuie într-adevăr să te tii de treabă dacă crezi că este ceva ce poti să faci. S-a declansat ceva în interiorul meu si de atunci am continuat să desenez. Dacă se declansează si în interiorul tău, tine-te de treabă. Ai încredere în instinctele tale si urmează-ti visurile!”



Nu uitati sa urmariti PHINEAS SI FERB: ÎN A DOUA DIMENSIUNE  PE DISNEY CHANNEL pe 5 noiembrie, la 9:30.
Inapoi la lista de stiri