Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Mana are 27 de oase.

› vrei mai mult

Bancul zilei

-Ce i-a luat Bula mamei sale de ziua ei?
-10.000 de lei din geanta.

› vrei mai mult

American Councils for International Education anunta deschiderea sesiunii de preinscriere pentru bursele Future Leaders Exchange Program (FLEX) 2025-2026

08 Martie 2024

Programul FLEX 2025-2026

Ambasada Statelor Unite in Romania, Ministerul Educatiei din Romania si American Councils for International Education (Consiliile Americane pentru Educatie Internationala) invita liceenii cu cetatenie romana sa se preinscrie la Programul FLEX 2025-2026.


Programul educational FLEX este finantat de catre Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii si isi propune sa ofere liceenilor din Romania ocazia de a studia la un liceu american si de a locui impreuna cu o familie americana pe parcursul anului scolar 2025-2026. Participarea la Programul FLEX, aflat acum in al 9-lea an de existenta in Romania, este GRATUITA. In anii de implementare anteriori, FLEX Romania a oferit bursa catre sute de liceeni romani din mai multe judete ale tarii, acestia fiind repartizati la licee din state precum Washington, Texas, Colorado, California, Hawaii, Iowa si Florida.


Programul se adreseaza in egala masura si liceenilor cu dizabilitati.


Ce este Programul FLEX?


FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite in 1992, iar acum se afla in cel de-al 31-lea an de existenta.


Programul presupune parcurgerea unui an scolar intreg in Statele Unite ale Americii de catre elevii de liceu interesati care sunt declarati castigatori in urma competitiei pentru acordarea bursei. Obiectivul programului este sa promoveze intelegerea reciproca intre cetatenii Statelor Unite si ai altor tari, pentru ca liceenii sa aiba ocazia de a invata mai multe despre SUA si de a le face cunoscute americanilor tarile lor de origine.


In anul scolar 2024-2025, la nivel global, aproximativ 1000 de liceeni vor invata in SUA in cadrul Programului FLEX. Fiecare bursier va locui timp de un an impreuna cu o familie americana si va studia la un liceu american, avand toate costurile acoperite prin program. La intoarcerea in Romania, anul de liceu petrecut in SUA poate fi recunoscut si echivalat.


Aplicatiile online se vor deschide in luna August 2024, insa in acest moment elevii interesati pot completa formularul de preinscriere pentru a primi actualizari despre program si a nu rata lansarea inscrierilor oficiale pentru bursa FLEX 2025-2026.


Completarea acestui formular nu presupune automat inscrierea elevilor in cadrul procesului de selectiei pentru bursa FLEX.


Formularul de preinscriere este disponibil aici: https://ais.americancouncils.org/flex.


Armand, bursier in Visalia, Statul California, 2021-2022:


„Cea mai buna oportunitate de a crea conexiuni de lunga durata cu persoane din fiecare colt al lumii, oportunitati nelimitate pentru a-ti dezvolta abilitati pe care nu stiai ca le-ai putea avea, toate acestea in timp ce te distrezi, rasplatesti comunitatea si devii un cetatean international, cu o retea plina de oameni de pretutindeni, si un simt multicultural dezvoltat.”

Inapoi la lista de stiri