Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Diamantul se formeaza cand carbonul este supus unei presiuni si temperaturi deosebit de mari.

› vrei mai mult

Bancul zilei

- Ce zici de primul restaurant deschis pe Luna?
- Are bauturi fine, mancaruri alese, dar nu prea are atmosfera !

› vrei mai mult

Act Smart, Be Cool: incep cursurile de tratarea acneei

11 Octombrie 2011
Medicii dermatologi merg in scoli



In cadrul campaniei Act Smart, Be Cool medicii dermatologi tin seminarii despre acnee in 12 scoli si licee din Bucuresti



Act Smart, Be Cool, campanie de informare a tinerilor despre acnee derulata de Societatea Româna de Medicina Estetica, initiaza in perioada octombrie – decembrie 2011 sesiuni saptamânale de training in scoli si licee din Bucuresti. Pâna la sfârsitul anului, medicii dermatologi vor sustine in 12 scoli si licee seminarii despre acnee in care le vor explica tinerilor ce este acneea, de ce apare si cum poate fi ea tratata eficient. Campania este realizata in parteneriat cu Inspectoratul scolar Bucuresti.



„Si eu am avut acnee in adolescenta si am urmat multe tratamente. Insa ca medic dermatolog am inteles ca nu exista acnee care nu se poate trata, ci doar acnee tratata incorect! Nu lasa acneea sa iti influenteze viata. Acum exista tratamente moderne cu care poti scapa de acnee rapid si fara urme” ii incurajeaza pe tineri doamna doctor Mihaela Leventer, presedinte SRME si fondatorul clinicii DermaStyle.


Act Smart, Be Cool: incep cursurile de tratarea acneei

Printre scolile si liceele in care medicii dermatologi vor merge sa discute cu tinerii se numara Colegiul National Emil Racovita, liceul Gheorghe sincai, liceul bilingv Ita Wegman, liceul teoretic Alexandru Ioan Cuza, scoala Generala Nr. 96 si liceul teoretic Grigore Moisil. Cursurile dureaza o ora si se desfasoara in mod interactiv. Scopul este acela de a-i convinge pe elevi de importanta tratarii corecte a acneei si de faptul ca tratata corect cu ajutorul unui medic dermatolog acneea nu va lasa urme.



Seminariile vor fi sustinute de patru medici: doctor dermatolog Mihaela Leventer, presedinte SRME, Conf. Dr. Catalin Popescu, Dr. Rozalia Olsavszky de la spitalul Colentina si Dr. Florentina Zaharia.

 

“Acneea n-a ucis pe nimeni, dar a distrus multe inimi! In prezent, exista tratamente moderne, adaptate oricarei forme de acnee. Niciun adolescent n-ar mai trebui sa sufere din pricina acneei, iar pentru aceasta tot ce trebuie sa faca este sa consulte un dermatolog" afirma conf dr Catalin Popescu, unul dintre medicii care vor sustine cursurile.  



„Incercam intotdeauna sa sutinem astfel de proiecte care completeaza programa scolara cu informatii utile tinerilor. Faptul ca aducem medici dermatologi in scoli si licee asigura transmiterea unei informatii valide, de incredere si confera valoare prin largirea sferei de cunostinte pe care le primesc elevii” a declarat Mirela sisman din partea Inspectoratului scolar Bucuresti.



Pe site-ul www.getcool.ro, tinerii gasesc mesaje de sustinere din partea vedetelor, jocuri, concursuri cu premii si multe activitati interactive. Mai mult, parintii si adolescenții pot consulta informatii despre acnee postate de medici dermatologi membri ai SRME, un forum unde pot discuta cu specialisti si o lista de cabinete din toata tara.



Mai multe detalii pe www.getcool.ro

 

Act smart, be cool!
Inapoi la lista de stiri