Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

In anul 1912 se scufunda Titanicul, cea mai mare nava maritima de pasageri la acea vreme. In anul 1997 are loc premiera filmului Titanic. Bugetul alocat filmului a fost mai mare decat a costat constructia navei care se scufunda in 1912 (aproximativ 200 de miloane de dolari). Constructia navei a costat 7 milioane de dolari la acea vreme, echivalentul a 150 de milioane de dolari in zilele noastre.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un baietel deschide biblia familiei. Era fascinat de desenele din carte si dadea pe rand fiecare pagina. Deodata ceva cazu din biblie. Era o frunza presata intre pagini.
- Mama uite ce am gasit, striga fericit baietelul.
- Ce ai gasit?, intreba mama.
Fascinat baietelul raspunse:
- Cred ca sunt chilotii lui Adam!

› vrei mai mult

A fost lansata competitia nationala care incurajeaza elevii sa gaseasca idei inovatoare prin tehnologie si educatie

08 Septembrie 2021

Solve for Tomorrow


Samsung Romania lanseaza, pentru prima data in tara noastra, competitia nationala Solve for Tomorrow. Competitia se adreseaza elevilor de liceu (16-18 ani) si isi propune sa aduca impreuna tehnologia, educatia, solutiile eficiente si sustenabile pentru a rezolva probleme ale comunitatii. in cadrul competitiei, prin imbinarea tehnologiei cu educatia si creativitatea, tinerii isi vor putea aduce ideile la viata, cu ajutorul sesiunilor de mentorat si al cursurilor de Sustainable Design Thinking organizate de Samsung Romania.


 


Programul Solve for Tomorrow se va desfasura in parteneriat cu Junior Achievement Romania, organizatie non-profit internationala cunoscuta pentru programele sale de educatie economica si antreprenoriala.



Despre competitia Solve for Tomorrow


In competitie se pot inscrie toti elevii din Romania, cu varste cuprinse intre 16-18 ani, in perioada 08 septembrie – 08 octombrie, pe platforma www.samsung.com/ro/solvefortomorrow, in cadrul celor patru categorii ale competitiei: Mediu inconjurator, Diversitate si Incluziune Sociala, Educatie si Dezvoltare Durabila. Se pot accepta si alte proiecte care nu se incadreaza in aceste categorii, cu conditia ca ele sa indeplineasca toate criteriile de jurizare. Mai multe detalii in regulament.


 


Competitia nationala Solve for Tomorrow este formata din doua etape principale. in prima etapa, acestia se pot inscrie individual sau in echipe de pana la cinci membri, indiferent de ce studii sau calificari au, completand formularul de inscriere. in urma evaluarii, membrii juriului vor selecta 25 dintre ideile inscrise pentru participarea la activitatile din etapa a II-a a proiectului. Cei selectati in etapa a doua vor putea participa la workshop-uri si sesiuni de mentorat care ii vor ajuta sa isi dezvolte ideile inovatoare pentru a gasi solutii la diversele provocari din societatea noastra.


 


Este deja o certitudine faptul ca, pentru generatiile tinere, educatia si tehnologia sunt strans legate intre ele si fac echipa buna. De-a lungul timpului, prin programele Samsung, ne-am dorit sa provocam periodic tinerii prin programe educationale avand ca scop imbunatatirea calitatii vietii si a societatii in care traim, cu ajutorul tehnologiei si a creativitatii. Astfel a luat nastere si competitia Solve for Tomorrow, care este deja cunoscuta la nivel international iar anul acesta se va desfasura pentru prima oara si in Romania. Ne-am propus sa aducem impreuna educatia, tehnologia, gandirea inovatoare si sa le oferim tinerilor posibilitatea de a-si aduce la viata ideile in timp ce isi dezvolta noi abilitati si o gandire axata pe solutii sustenabile, cu scopul de a face un bine comunitatii din care fac parte”, a declarat Simona Panait, Marketing Director Romania & Bulgaria, in cadrul Samsung Electronics Romania.


 


Ne bucuram sa fim parteneri in acest proiect si astfel sa oferim elevilor si profesorilor din reteaua Junior Achievement Romania noi oportunitati de invatare si de explorare a potentialului creativ. Solve for Tomorrow este un proiect adresat tinerei generatii, a celor care au viziune si gandesc creativ, a celor care


cauta raspunsuri la intrebarile <> si <>, a celor care vor sa produca schimbarea in jurul lor, prin ideile inovatoare pe care le genereaza. Privim acest proiect ca pe o noua oportunitate de a aduce in concret sloganul Junior Achievement – Future Ready – si de lucra alaturi de tineri cu initiativa, astfel incat ideile inovatoare si tehnologia sa fie un instrument la indemana si usor de folosit pentru a schimba mentalitati si a dezvolta comunitati.” – a declarat Loredana Poenaru, Director educational in cadrul Junior Achievement Romania.

Inapoi la lista de stiri