Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Motivul pentru care a izbucnit Primul Razboi Mondial a fost asasinarea arhiducelui austriac Franz Ferdinand si a sotiei sale, Sofia la 28 iunie 1914. Termenul "primul razboi mondial" a fost folosit pentru prima data in septembrie 1914 de biologul si filosoful german Ernst Haeckel.

› vrei mai mult

Bancul zilei

- Mai Bula, de cate feluri este curentul electric?
- Curent continuu, curent alternativ si curent intrerupt.

› vrei mai mult

ASAP Romania cauta elevi ambasadori! Un nou call pentru inscrieri incepe astazi, pe 3 iulie

03 Iulie 2023

ASAP Romania elevi ambasadori

ASAP Romania (Armata Selectarii Atente a Plasticului), programul de responsabilitate sociala al Fundatiei The Institute, anunta o noua serie de inscrieri pentru elevii din intreaga tara, pentru a fi ambasadori ASAP! Inscrierile incep astazi, pe 3 iulie, prin completarea acestui formular, si sunt dedicate elevilor cu simt civic de clasele a X-a si a XI-a care vor sa se implice activ in campania de schimbare a obiceiurilor sustenabile din scolile sau liceele lor. In paralel, actiunile de mediu pot fi replicate si in cercurile de prieteni, dar si acasa, in familie.


Fii ambasador ASAP! Iata ce inseamna si cum te poti implica


Pentru a deveni ambasadori ASAP, elevii trebuie in primul rand sa verifice daca scoala lor e parte din programul ASAP si daca este dotata cu infrastructura de colectare separata.


Scrierea si implementarea unui proiect sustenabil in scoala de care apartin, participarea la misiunile ASAP in scoala si orasul lor sau intermedierea relatiei dintre echipa ASAP, profesori si colegi sunt cateva dintre modurile prin care elevii ambasadori isi indeplinesc rolul in programul ASAP.


Implicarea ca ambasadori le aduce beneficii importante, nu doar pentru mediu, ci si personale, printre care: invata despre sustenabilitate si despre ce inseamna sa fie lideri; li se acorda un certificat de ambasador ASAP; primesc un kit de merch de AMBASADOR ASAP.


Ce misiuni au avut de indeplinit pana acum elevii ambasadori ASAP


La call-ul anterior de inscrieri desfasurat de ASAP Romania, 40 de elevi din intreaga tara au fost selectati sa fie ambasadori ASAP. Ei au fost incurajati sa organizeze in scolile lor Clubul ASAP, un loc de intalnire pentru tineri ca ei, pasionati de protectia mediului si interesati sa afle mai multe informatii despre colectarea separata si reciclare.


Pana acum, in prima parte a acestui an, ambasadorii ASAP au avut de indeplinit 4 misiuni in scolile lor, cu scopul de a-i determina sa-si mentina activ simtul civic, prin actiuni distractive si educative deopotriva. Prototipuri de cosuri pentru deseuri, Adevar sau Reciclare, jocul lansat in colaborare cu Alex Zamfir, treasure hunt in scoala de care apartin – misiune cu premii - si seara de film a Clubului ASAP, in colaborare cu Animest sunt cele 4 misiuni in care elevii ambasadori si-au pus creativitatea la incercare, ambitia si responsabilitatea, in asa fel incat sa-si initieze si colegii, dar si scoala, in a adopta obiceiuri sustenabile pentru mediul inconjurator.

Inapoi la lista de stiri