Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Toate vor merge bine pentru tine, mai ales in prima parte a zilei. Asadar, daca ai posibilitatea ai putea sa devansezi o parte din ce ti-ai propus si sa iti dedici restul timpului relaxarii! Poti sa-ti suni prietenii sa mai vorbesti cu ei, sa citesti o carte, sau de ce nu, sa vezi un film.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Citate celebre: Nicolae Iorga - Nu spune niciodata nu se poate, ci incepe cu sa vedem.

› vrei mai mult

Bancul zilei

O blonda la spovedanie:
-Parinte, am pacatuit!
-De cate ori, fata mea?
-Am venit fac spovedanie nu sa ma laud!

› vrei mai mult

5000 de elevi de gimnaziu au participat anul acesta la CampioMATE - Campionatul de matematica pe echipe

14 Iunie 2023

CampioMATE

5000 de elevi de gimnaziu din 9 judete, atat din mediul urban, cat si rural, s-au antrenat anul acesta la matematica intr-un mod distractiv si interactiv, prin programul cu participare gratuita CampioMATE - Campionatul de matematica pe echipe. Dupa 5 luni de calificari, antrenamente, provocari zilnice, lockere, teste si evenimente de etapa, elevii de gimnaziu din cele peste 150 de echipe au luat parte la Gala de premiere a celor mai buni jucatori, care a avut loc pe 10 iunie, prin transmisiune live. Evenimentul poate fi urmarit integral online pe pagina de YouTube CampioMATE.


Peste 350 de profesori din peste 300 de scoli au povestit in ianuarie elevilor de la clasa despre programul CampioMATE initiat de Asociatia Visuri Indraznete si i-au inscris in campionatul de matematica pe echipe. In faza calificarilor, fiecare copil a parcurs probe pentru stabilirea nivelului initial si a fost repartizat in una dintre cele doua divizii de competitie (Beta si Gamma) ale fiecarei clase de gimnaziu. Apoi, jucatorii au intrat in cele peste 150 de echipe, coordonate de profesori-antrenori sau pe banci de rezerve moderate de liceeni voluntari. Copiii din cele 8 divizii de competitie au parcurs pana la finalul lunii mai 5 etape de campionat, in care, rezolvand probleme de matematica si alte probe de echipa, au strans puncte pentru echipa lor, au urcat in clasament si au facut level-up la matematica.

Competitia s-a incheiat cu Gala CampioMATE, iar cele mai bune echipe din fiecare divizie, dar si jucatorii de top, au fost premiati cu trofee, medalii si alte surprize. Pe site-ul CampioMATE, se regaseste atat clasamentul pe echipe, cat si topul jucatorilor (copiii-jucatori care au reusit sa obtina un punctaj final egal sau mai mare cu 75% din maximul posibil).

Antrenorii echipelor au fost impresionati si ei de CampioMATE si de copiii participanti, care au fost consecventi si activi pe tot parcursul programului:

• „Acesti copii sunt minunati le multumesc, a fost un concurs cu adevarat interesant.” - Ionut Aurel Paidel, antrenor echipa Soriceii lui Thales, Calarasi, locul 1 in Divizia VII Gamma;
• „A fost un concurs foarte antrenant si as vrea sa particip si anul viitor.” - Alina Lungu, antrenor echipa Razboinicii Bucovineni, Suceava, locul 2 in Divizia VII Beta;
• „Am lucrat foarte frumos impreuna si a fost o experienta minunata” - Marinela Vrabie, antrenor echipa Campionii, Vaslui, locul 2 in Divizia V Gamma.

Pe parcursul programului, copiii din programul CampioMATE au oferit feedback-ul lor (peste 3500 de feedback-uri colectate). Astfel, jucatorii au acordat 4,5 stelute (din maxim 5) experientei CampioMATE. Jucatorii considera ca prin participare au devenit mai buni la matematica, au invatat sa lucreze in echipa si au devenit mai increzatori in fortele proprii.

„Cand m-am inscris prima data in CampioMATE, am avut emotii pentru ca eram obisnuita sa lucrez cu alti copii din scoala mea, pe care ii cunosteam deja. Cu toate acestea, am reusit sa formam o super-echipa si sa fim multumiti la final de rezultatul nostru. Ii felicit pe toti copiii care au participat, pentru felul in care s-au mobilizat, si sunt convinsa ca tuturor ne va fi foarte folositoare aceasta experienta”, a declarat Ingrid, liderul echipei Micii campioni din Botosani, locul 2 in Divizia VI Beta.


Planuri de viitor

Organizatorii vor sa ofere in continuare o experienta cu impact, dar si sa extinda programul in 2024 in 15 judete, cu antrenarea a 10.000 de copii. Pe termen lung, dorinta Asociatiei Visuri Indraznete este de a antrena in program circa 10% din numarul copiilor de gimnaziu din Romania, adica aproximativ 75.000 de elevi care ar urma sa intre in universul matematicii cu ajutorul CampioMATE.

„Ne bucuram foarte mult de rezultatele editiei de anul acesta a programului CampioMATE! Am pornit la drum cu scopul de a face matematica mai placuta pentru copiii de gimnaziu si le-am propus nu doar un concurs, ci un format de invatare continua, impletind matematica cu elemente din sport si video-gaming. Faptul ca am primit constant un feedback bun din partea participantilor arata ca formatul programului reuseste sa ii apropie pe copii de matematica. Cu siguranta nu ne oprim aici - vrem sa continuam sa imbunatatim proiectul si sa-l extindem si catre alte judete, transformand CampioMATE, usor, dar sigur, intr-un instrument educational complementar la nivel national. Le multumim tuturor partenerilor nostri si ii felicitam pe toti copiii-jucatori si pe toti profesorii-antrenori pentru implicare, perseverenta si rezultatele obtinute. Cu totii sunteti castigatori!”, au declarat Andrei Radulescu si Maria Predoiu, cofondatori CampioMATE.

CampioMATE a luat nastere la initiativa Asociatiei Visuri Indraznete, in colaborare cu Societatea de Stiinte Matematice din Romania. Datorita rezultatelor editiei pilot din 2022, atunci cand campionatul s-a desfasurat exclusiv in judetul Iasi, in parteneriat cu ISJ Iasi si Intuitext, CampioMATE s-a extins in 2023 in 9 judete (Arad, Botosani, Calarasi, Constanta, Iasi, Mehedinti, Suceava, Tulcea si Vaslui). Editia din 2023 a fost posibila datorita sustinerii SUPORTERILOR: Familia Safir, BRD – Groupe Societe Generale, Novotel, Mediapost Martech, Mindit.io, Biofarm, Huxcoders, Kubis, GRF+, Skyline productions, Popp&Asociatii, Romneurostim si XTM.ro.

Astfel de initiative sunt importante deoarece rezultatele testelor recente PISA ne arata ca nivelul la matematica al elevilor din Romania este mult mai scazut decat al celor din alte tari, precum China, Coreea de Sud, Estonia si Polonia, dar si fata de media OECD; 70% dintre copiii din Romania au, la matematica, un nivel cel mult egal cu 2 din cele 6 masurate in testele PISA. In contextul acestor rezultate, programul cu participare gratuita CampioMATE se dovedeste a fi un instrument complementar de invatare pentru notiunile deja predate la clasa. Acesta imbina matematica cu notiuni din sport si jocuri video, cu dinamica de echipa, devenind astfel o modalitate interactiva si distractiva care-i indeamna pe copii sa intre in universul matematicii cu placere.


Mai multe detalii despre editia de anul acesta a programului CampioMATE se gasesc pe www.campiomate.ro.

Inapoi la lista de stiri