Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

In 2017, potrivit unui studiu Eurostat, Romania avea cea mai mica cheltuiala guvernamentala pentru sistemul educational din Uniunea Europeana.

› vrei mai mult

Bancul zilei

- Un politist se barbiereste. Suna telefonul. Politistul se taie...
- De ce ?
- Sa stie unde a ramas...

› vrei mai mult

25-28 mai: sustinerea probelor de aptitudini si a probelor de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna pentru admiterea in invatamantul liceal de stat, filiera vocationala

25 Mai 2016


Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2016-2017, în perioada 25-28 mai se vor desfășura probele de aptitudini pentru elevii de clasa a VIII-a care doresc să urmeze cursurile învățământului liceal vocațional: profilurile sportiv, militar, teologic, artistic, pedagogic, precum și pentru liceul Waldorf, specializarea filologie.



De asemenea, tot în intervalul menționat anterior vor avea loc și probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă pentru admiterea în clasele a IX-a cu program bilingv, respectiv intensiv de predare a unei limbi moderne de circulație internațională ori în clasele cu predare în limbile minorităților naționale.Probele vor fi susținute în centrele stabilite de comisiile județene de admitere/comisia de admitere a Municipiului București.



Afișarea rezultatelor și depunerea contestațiilor sunt programate pentru data de 30 mai, urmând ca în data de 31 mai să fie comunicate rezultatele finale.



Ulterior, pe baza rezultatelor obținute, elevii vor fi admiși în învățământul liceal vocațional, în etapele premergătoare repartizării computerizate (programată pe 19 iulie).



Anul trecut, au fost admiși la specializări din învățământul liceal, filiera vocațională, 11.674 de elevi, din care 360 în învățământul militar.




Sursa: edu.ro

Inapoi la lista de stiri