Scoala Discovery deschide "Targul de dinozauri"!

20 martie 2013, 13:39

Scoala Discovery si ASUR lanseaza o competitie nationala pentru elevi si profesori

Cum ar fi daca te-ai intalni cu un dinozaur? Scoala Discovery te provoaca sa-ti imaginezi cum ar arata si sa intri în cea mai mare competitie alaturi de colegii de clasa!

Incepand din 18 martie, Scoala Discovery si Asociatia Secular Umanista din Romania dau startul celei mai mari competitii nationale cu si despre dinozauri, adresate profesorilor si elevilor din toate scolile din Romania. Tot ce trebuie sa faca acestia este sa creeze un dinozaur sub forma grafica sau din origami, plastilina, sau din orice alte materiale care sa ilustreze cum aratau aceste animale si sa inscrie proiectul pe site-ul http://scoala.discovery.ro/targul-de-dinozauri/. “Targul de dinozauri” – o expozitie virtuala de proiecte ale elevilor – va prinde astfel contur.

Concursul se adreseaza tuturor elevilor din clasele I - XII si se va desfasura in trei etape - inscriere, constructie si jurizare. Printre premiile acordate elevilor si profesorilor se numara laptopuri si imprimante HP oferite de System Plus. Castigatorii vor fi alesi in urma votului public si a evaluarii juriului Discovery.
Scoala Discovery deschide "Targul de dinozauri"!”Ma bucur ca pot lua parte la acest proiect care incurajeaza tinerii sa aprecieze importanta educatiei stiintifice. Sunt sigur ca echipele vor reusi sa creeze exponate interesante si astept cu nerabdare sa vad lucrarile,” a declarat Eric Buffetaut, director de cercetare la Centrul National de Cercetare Știintifica din Franta, membru in juriul concursului. Eric Buffetaut este cunoscut pentru studierea uriasului Hatzegopteryx, un pterozaur azhdarchid de mari dimensiuni, descoperit in zona Hategului, alaturi de paleontologii romani Dan Grigorescu si Csiki Zoltán.
Scoala Discovery deschide "Targul de dinozauri"!Etapele concursului sunt urmatoarele:

1. Inscrierea - 18 martie - 7 aprilie
Fiecare proiect trebuie sa fie realizat de o echipa formata dintr-un profesor coordonator si o clasa de elevi. Profesorul care va inscrie echipa va trebui sa trimita o descriere a proiectului si o imagine reprezentativa pentru acesta sau pentru echipa.

2. Constructie - 8 aprilie - 12 mai
Dupa inscriere, elevii impreuna cu profesorul coordonator pot incepe sa creeze dinozaurul care poate lua fie forma unui desen, diorame, animatii grafice, fie forma unei constructii din diverse materiale. Pe durata executiei, proiectele pot fi actualizate cu imagini sau descrieri despre statusul lucrarii, in timp ce sustinatorii isi pot ajuta favoritii sa castige competitia, oferindu-le votul lor direct pe site-ul http://scoala.discovery.ro/targul-de-dinozauri/.

3. Jurizarea - 13 - 26 mai
Pe parcursul ultimei etape a competitiei, participantii trebuie sa expuna proiectul in cadrul propriilor scoli si sa trimita cateva fotografii cu acesta. In urma voturilor primite de la sustinatori si a unei evaluari realizate de juriul Discovery, pe 31 mai vor fi desemnate cele trei clase castigatoare care vor primi cate un laptop HP pentru profesor si cate o imprimanta HP pentru fiecare elev din clasa.  
Mai multe detalii despre regulamentul concursului gasiti pe site-ul
http://scoala.discovery.ro/targul-de-dinozauri/.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Galileo Galilei a fost condamnat de Inchizitie pentru ca sustinea heliocentrismul si a fost tinut in arest la domiciliu pana la finalul vietii sale.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Merge un barbat la psihiatru:
-Domule doctor! Nu mai pot,sotia mea are o suta de pisici si nu mai suport mirosul!
-Dar nu ati incercat sa deschideti geamul? intreaba psihiatrul.
-Ei,Pai atunci ar zbura cei o mie de pormubei ai mei!

› vrei mai mult