Categorii

Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

O soacra avea 3 gineri. Intr-o zi, vrand sa-l testeze pe unul, se arunca in fantana si striga dupa ajutor. Ginerele iubitor sare dupa ea si o salveaza. A doua zi, la poarta ginerelui salvator, a aparut o masina fromoasa cu biletul:
"bine faci, bine gasesti, mama soacra".
La fel se intampla si cu cel de-al doilea ginere.
Cand soacra se arunca in fantana pentru a-l testa si pe al treilea, ginerele testat zice:
"Ce-mi trebuie mie masina de fite si mai ales soacra?"
Si apoi o lasa sa se inece. A doua zi, la poarta ginerelui care si-a lasat soacra sa se inece apare o limuzina cu biletul:
"bine faci, bine gasesti, tata socru

› vrei mai mult

Stiati ca ...

"Billy Jean" al lui Michael Jackson a fost primul videoclip al unui artist de culoare, transmis pe MTV.

› vrei mai mult


andreaurae a intrebat pe 20.09.2012 in categoria Gramatica:

Imi puteti raspunde la o intrebare la romana(gramatica)?

1.Exercitiul suna cam asa:"Familia TOATA se va purta cum i SE va spune,MAI exact."-val. morfologica la cuv. scrise cu litere mari. 2.Functii sintactice ptr.:"Doar FRUMUSETEA VICTORIEI ii mai TINE"(cuv. subliniate).P.S.: Nu e tema mea.E dintr-o culegere la care lucrez suplimentar.Va multumesc mult.:*

Raspunsuri:


Sihastrul a raspuns pe 07.11.2012:

Toate bune si spor la discutiile dramatice.

SE este pronume reflexiv insa nu are valoare reflexiva. Decat daca familia isi spune siesi cum sa se poarte, ceea ce nu se intampla. "Ordinul" vine din alta parte, deci reflexivitatea nu este prezenta decat ca forma.

MAI are valoare morfologica de "grad de comparatie"? Interesant pentru un ADVERB. Problema insa apare cand decizi sa consideri MAI EXACT ca o COMPARATIE sau ca o EXPRESIE ADVERBIALA. :)

andreaurae a raspuns pe 22.09.2012:

cuvant*

andreaurae a raspuns pe 22.09.2012:

ca sa sti nerusinata este un cavant adresat gresit mie de la o fata de nivel 0!!

RoxanaIoana15 a raspuns pe 21.09.2012:

E_ely,Eu nu m-am amuzat deloc cand ai zis comunist...Si nu stiu cum iti permiti sa faci acea fata nerusinata.Am incercat s-o ajut si asta facem toti pe clopotel inafara de tine si inca altii cu ganduri lafel de inteligente ca tine.Nu e vina ei ca tu nu stii ce inseamna sa faci teme suplimentar si ca mergi la scoala din obligatie....Mai sunt si oameni silitori care pur si simplu nu stiu ceva si ne intreaba din curiozitate.Daca nu stii raspunsul mai bine taci.Si nu-mi spune mie ca nu gandesc ca tu nu ai varsta mea si nici notele mele.Si mai scuteste-ne cu amuzamentul tau ca pe nimeni n-ai amuzat.Oameni ca tine,care nu vor sa ajute,n-ar trebui sa-si faca cont pe clopotel.Si din momentul acesta nu mai aduc niciun comentariu asupra temei de discutie.Eu mi-am spus parerea.

andreaurae a raspuns pe 21.09.2012:

Multumesc pentru vorbele si rezolvarea ta RoxanaIoana15 si ma bucur ca m-ai inteles . Ma bucur ca cineva gandeste aici .

RoxanaIoana15 a raspuns pe 21.09.2012:

daca esti mai mare nu inseamna neaparat ca esti si mai desteapta*

RoxanaIoana15 a raspuns pe 21.09.2012:

Mai intai as vrea sa-i spun lui miruna-dx ca pentru a fi mai mare nu trebuie neaparat sa fii mai destept.De ex. eu am 15 ani si nu ma laud cu asta.Ar trebui sa va dati seama ca la profilul fetei aceasta scrie ca are 11 ani,iar exercitiile astea sunt prea dificile pentru clasa ei.Deci,daca gandesti logic iti dai seama ca lucreaza suplimentar.Macar raspundeai la intrebare nu spuneai ce crezi tu,pentru ca pe nimeni nu intereseaza.Ex. 1.:toata-adj. nehotarat. se-pronume reflexiv. mai-grad de comparatie. 2.frumusetea-subiect. victoriei-atr. genitival. tine-P.V.Sper ca te-am putut ajuta si ma bucur ca lucrezi suplimentar si ca ai avut curiozitatea sa ne intrebi.Apropo...despre E_ely nu spun prea multe....daca jignesti pe cineva care nu ti-a facut nimic nu esti mai inteligenta.Si sin cate stiu suntem in plina democratie sau tu mai traiesti in comunism?Purtati-va mai frumos daca tot sunteti "mai mari"....

E_ely a raspuns pe 21.09.2012:

dar daca noi iti zicem tie raspunsul , tu cum mai retii ceva??ma lipsesc sa dau mura un gura

miruna-dx a raspuns pe 21.09.2012:

rog* apropo...poate nu stiai: poti face poze bune daca ai un aparat si ai ceva cunostinte in aceasta.

miruna-dx a raspuns pe 21.09.2012:

In ce fel poze false ? TE rof sa imi raspunzi la intrebare..si apropo..eu sunt maimare decat tine cu aproape 2 ani!