Categorii

Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Era odata un orb , un surd si un ciung !!
Chiorul : Bah , eu vad ceva in zare !
Surdul : Bah, parca aud si eu ceva !!
Ciungul : Bah, hai sa fugim !!!!

› vrei mai mult

Stiati ca ...

In pustiurile din Peru creste un cactus care poate sa mearga. In loc de radacini el are niste excrescente acoperite cu tepi ascutiti. Cand bate un vant puternic, cactusul se deplaseaza pe distante mari, luandu-si umezeala si hrana nu din sol ci din aer.

› vrei mai mult


Antonia57 a intrebat pe 23.12.2013 in categoria Cultura generala:

De ce exista sute de limbi in toata lumea?

Ma tot intreb de ce nu vorbim toti aceeasi limba.Si de ce nu suntem toti egali.As vrea sa stiu si pararea voastra.Mersi.

Raspunsuri:


rikitikitavi a raspuns pe 01.01.2014:

oamenii au inceput sa comunice cum i-a taiat capul de la simplu la complex din cele mai vechi timpuri de cand eram maimute.si chiar si animalele au limbaje diferite in zone diferite.sigur nu are legatura cu nici un turn:))

TheDarkLordSayuri_666 a raspuns pe 24.12.2013:

Ce dumnezeu ma? :)) ce turn? :))

Oamenii acum vreo mai bine de 2000 de ani stateau in zone diferite ale pamantului fiecare si'a facut limba lor ca sa comunice si s'au amestecat si s'au format alte limbi noi. Mare rahat :))

HitomiHoshiko a raspuns pe 24.12.2013:

De Micky

HOGWARTSS a raspuns pe 24.12.2013:

pentru ca automobile.

Liriah a raspuns pe 24.12.2013:

Vezi legenda "Turnul Babel"

Sierra-Lehmann a raspuns pe 24.12.2013:

Depinde foarte mult si de limba vorbita de poporul din care s-a format tara respectiva. Noi ne-am format din daci si romani, care vorbeau latina odata ce Dacia a fost romanizata. Limba romana a imprumutat cateva cuvinte si alfabetul din latina, la fel ca limba italiana, franceza, spaniola, etc...De aceea limbile romanice seamana mult intre ele. La fel s-au format si celelalte limbi, de exemplu germana, olandeza si engleza, s-au format cu ajutorul limbii vorbite de germanici, un fel de germana comuna. Limbile slavice, de asemenea, s-au format diferit. Rusa, bielorusa, poloneza (etc) s-au format prin imprumutarea alfabetului si cuvintelor de origine slava (de unde si caracterele alea speciale in scrierea cuvintelor) .
Deci, fiecare tara are o origine si o cultura proprie, de aceea limbile sunt diferite si exista atat de multe. Singura limba inteleasa de aproximativ toata populatia este engleza, din aceasta cauza se pune foarte mult accent pe invatarea ei.

BiancaMariaa a raspuns pe 24.12.2013:

Se zice ca in trecut,pe cand oamenii vorbeau aceiasi limba au vrut sa construiasca un turn pana la cer.Dumnezeu s-a maniat si i-a separat prin limba vorbita ca sa nu se mai inteleaga intre ei.