Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Virusul care a declansat pandemia de gripa spaniola din timpul Primului Razboi Mondial avea o tulpina asemanatoare cu gripa aviara H1N1. S-a numit ''gripa spaniola'' deoarece a primit mai multa atentie in presa spaniola decat in restul Europei. Spania nu a fost implicata in conflict, iar presa nu era cenzurata ca in restul Europei.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Cioc-cioc! se aude la usa Sfantului Petru. In fata usii, nimeni. Peste 5 minute, iar "cioc-cioc". Sf. Petru deschide iar, se uita in jur: nimeni. Iar "cioc-cioc". De data asta, Sf. Petru era pregatit: ascuns dupa usa, smulse usa cu putere si apuca, astfel, sa-l vada pe unu' care tocmai disparea... Hm, tu te tii de prostii, bati la usa si te joci cu nervii mei, nesimtitule?! ii zise Sf. Petru. La care omul, departandu-se in mare viteza, insa cu mare tristete in glas, raspunse: Ce sa faaaac, daca astia ma tot resusciteaza?!?

› vrei mai mult

Mumia
(The Mummy)

Mumia Protagonistul filmului este un membru al trupelor speciale ale Marinei Militare a SUA, Tyler Colt. Misiunea sa, aceea de eliminare a unui grup terorist ascuns intr-un buncar, il poarta in desertul irakian. Patrunde astfel intr-un loc magic, unde puternice si misterioase forte iiintorc pe militari unul impotriva celuilalt. Tyler este singurul care scapa cu viata. Patrunzand tot mai adanc în stravechiul si misteriosul mormant ce a fost luat drept buncar, acesta descopera un sarcofag negru de fier, marcat cu simboluri egiptene precum Ankh (simbolul vietii vesnice) si Ochiul lui Horus. Aici, Tyler este mânat de forte magice sa deschida sarcofagul.

Gen: Aventuri - Fantastic

Durata: 129 minunte

Distributie: Tom Cruise, Sofia Boutella, Russell Crowe, Javier Botet, Annabelle Wallis

Regia: Alex Kurtzman