Ziua pisicilor negre la Antipa

20 octombrie 2023, 15:53

Ziua pisicilor negre la Antipa

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” impreuna cu Romfilatelia si Asociatia TNR va invita pe 27 octombrie la evenimentul Ziua pisicilor negre la Antipa!

Pe vremuri, egiptenii venerau pisicile, indiferent de culoarea lor. In Evul Mediu, in multe culturi, pisicile negre erau aducatoare de noroc, bunastare si fericire. De-a lungul anilor, reputatia felinelor inchise la culoare a luat o turnura negativa, fiind acuzate de tot ceea ce omul nu isi putea explica in mod logic. Sunteti invitati in aceasta zi la muzeu, sa decoperiti cum sunt demontate toate credintele false legate de aceste animale adorabile!

Programul activitatilor cuprinde:

-10:00 – 19:00: toti copiii in varsta de pana la 18 ani vor primi in dar intrarea gratuita in expunerea permanenta a muzeului.

-2 mini conferinte de la 13:00 – 13:30 respectiv 14:00 – 14:30. Vizitatorii vor descoperi alaturi de specialistul muzeului dr. Alexandru Iftime adevarul din spatele miturile ce insotesc aceste animale deosebite. Veti afla cine face parte din marea familie a pisicilor, plus multe curiozitati si informatii interesante despre felinele care traiesc in salbaticie, dar si pe langa casa omului.

-12:00 – 18:00: Romfilatelia se alatura Muzeului National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” cu emisiuni de marci postale dedicate Zilei pisicii negre. Proiectul filatelic este dedicat pogramului national „Scoala altfel”, iar Marky, mascota Romfilatelia, ii invita pe copii sa vizioneze povestea timbrului.

-15.00 – 17.00: Ioana Dedea, profesor si voluntar al asociatiei TNR le va vorbi copiilor despre empatie, comportament felin si despre acceptare. La sfarsitul intalnirii cei mici vor desena, colora pisicutele lor preferate si vor primi o mica surpriza din partea asociatiei TNR.

-12:00 la 18:00: vor fi prezenti reprezentatii asociatiei TNR, care se ocupa de salvarea si plasarea spre adoptie a pisicilor hoinare din Bucuresti si se va putea admira pe viu cateva pisicute negre. Pisicile din oras au o soarta nesigura de cele mai multe ori, iar pisicile negre in majoritatea cazurilor intra pe lista animalelor greu adoptabile, insa cei cu adevarat norocosi vor putea pleca acasa cu un animalut de companie.

Sunteti asteptati de Ziua pisicilor negre la Antipa, in numar cat mai mare la muzeu!

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


In aceasta zi vei afla ca cineva a gresit fata de tine. Nu trebuie sa te superi, incearca sa vorbesti cu persoana in cauza sa afli cum s-a intamplat. Poate nu a facut-o cu rea intentie.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Perioada de gestatie la cai este de 335-340 de zile. De regula, puii de sex masculin se nasc mai tarziu cu 2 pana la 7 zile fata de cei de sex feminin.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un tip isi intreaba sotia: "Iubito, cand o sa mor, o sa plangi mult?
"Bineinteles, iubitule. Doar stii ca eu plang pentru orice fleac

› vrei mai mult