Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Era odata un orb , un surd si un ciung !!
Chiorul : Bah , eu vad ceva in zare !
Surdul : Bah, parca aud si eu ceva !!
Ciungul : Bah, hai sa fugim !!!!

› vrei mai mult

Cultura generala

Pe 27 octombrie 1903, trenul electric realizat de Siemens & Halske si A.E.G bate recordul mondial de viteza. Automotorul atinge viteza de 210,2 km/h.

› vrei mai mult

Ziua Mondiala a Zonelor Umede la Muzeul Antipa

31 ianuarie 2023, 10:35

Ziua Mondiala a Zonelor Umede la Muzeul Antipa

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” impreuna cu Primaria Municipiului Bucuresti, Directia de Mediu - Serviciul Ecologie Urbana si Administratia Parcul Natural Vacaresti va invita joi, 2 februarie 2023, sa petreceti Ziua Mondiala a Zonelor Umede la Antipa. Cu aceasta ocazie, vizitatorii vor avea acces gratuit in expozitia permanenta a muzeului.

„Ziua Mondiala a Zonelor Umede” a fost stabilita de Conventia de la Ramsar in 1971, ca principala manifestare dedicata informarii si sensibilizarii opiniei publice asupra importantei zonelor umede pentru umanitate.

Zonele umede sunt definite ca zone de balta, mlastina, turbarie sau apa deschisa, inclusiv apele marine cu adancime mai mica de sase metri. Ele constituie habitate critice pentru numeroase specii de plante si animale si au un rol major in echilibrarea circuitului apei, servind ca rezervoare naturale si prevenind inundatiile.

Romania, tara cu cinci regiuni biogeografice, cele mai multe din Europa, se bucura si de o diversitate corespunzatoare a tipurilor de zone umede, extrem de diferite ca tip si intindere. Pe langa zonele umede ale litoralului, Deltei si luncii Dunarii, pe teritoriul tarii noastre putem intalni zone intinse de lacuri si balti, in care regasim masive de stuf, nuferi si numeroase pasari acvatice.

Bucurestiul isi are propria retea de zone umede, in diferite grade de amenajare, cele mai cunoscute fiind „delta” din cadrul Parcului Natural Vacaresti, salba de lacuri formate pe cursul raului Colentina si raul Dambovita. Aceste zone umede urbane constituie refugii pentru biodiversitate si spatii de recreere pentru oameni.

Daca v-am starnit interesul cu aceste informatii, va asteptam sa sarbatorim impreuna Ziua Mondiala a Zonelor Umede la Antipa!
Ziua Mondiala a Zonelor Umede la Muzeul Antipa

inapoi la stiri Clopotel