Ziua Mondiala a Zonelor Umede la Muzeul Antipa

31 ianuarie 2023, 10:35

Ziua Mondiala a Zonelor Umede la Muzeul Antipa

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” impreuna cu Primaria Municipiului Bucuresti, Directia de Mediu - Serviciul Ecologie Urbana si Administratia Parcul Natural Vacaresti va invita joi, 2 februarie 2023, sa petreceti Ziua Mondiala a Zonelor Umede la Antipa. Cu aceasta ocazie, vizitatorii vor avea acces gratuit in expozitia permanenta a muzeului.

„Ziua Mondiala a Zonelor Umede” a fost stabilita de Conventia de la Ramsar in 1971, ca principala manifestare dedicata informarii si sensibilizarii opiniei publice asupra importantei zonelor umede pentru umanitate.

Zonele umede sunt definite ca zone de balta, mlastina, turbarie sau apa deschisa, inclusiv apele marine cu adancime mai mica de sase metri. Ele constituie habitate critice pentru numeroase specii de plante si animale si au un rol major in echilibrarea circuitului apei, servind ca rezervoare naturale si prevenind inundatiile.

Romania, tara cu cinci regiuni biogeografice, cele mai multe din Europa, se bucura si de o diversitate corespunzatoare a tipurilor de zone umede, extrem de diferite ca tip si intindere. Pe langa zonele umede ale litoralului, Deltei si luncii Dunarii, pe teritoriul tarii noastre putem intalni zone intinse de lacuri si balti, in care regasim masive de stuf, nuferi si numeroase pasari acvatice.

Bucurestiul isi are propria retea de zone umede, in diferite grade de amenajare, cele mai cunoscute fiind „delta” din cadrul Parcului Natural Vacaresti, salba de lacuri formate pe cursul raului Colentina si raul Dambovita. Aceste zone umede urbane constituie refugii pentru biodiversitate si spatii de recreere pentru oameni.

Daca v-am starnit interesul cu aceste informatii, va asteptam sa sarbatorim impreuna Ziua Mondiala a Zonelor Umede la Antipa!
Ziua Mondiala a Zonelor Umede la Muzeul Antipa

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Anghila poate inota si inapoi. Se stie despre ele ca ies de bunavoie din apa pentru a putea trece anumite obstacole cum ar fi stavilarele. Putem spune despre anghila ca este un peste calator, mai ales ca o parte din specii traiesc in rau, dar depun icrele in mare.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doua fete discuta pe o banca in parc:
- Eu nu cred in dragoste la prima vedere.
- De ce ?
- Pai, de unde sa stiu cat castiga pe luna.

› vrei mai mult