Ziua Culturii Nationale la Muzeul Antipa

12 ianuarie 2024, 09:49

Ziua Culturii Nationale la Muzeul Antipa

Cu prilejul aniversarii Zilei Culturii Nationale, Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” ofera luni, 15 ianuarie 2024, un program special de vizitare care include deschiderea expozitiei interactiveRomani de poveste”, ateliere gratuite dedicate copiilor precum si intrare gratuita tuturor vizitatorilor, atat în expunerea permanenta a muzeului cat si în expozitia temporara „Creaturi ascunse”.

Programul zilei cuprinde urmatoarele activitati:

• 10:00 – 18:00 - vizitarea gratuita a expunerii permanente a muzeului precum si a expozitiei temporare „Creaturi ascunse” (ultimul vizitator intra la ora 17:00);

• 10:00  - deschiderea expozitiei interactive „Romani de poveste”, în parteneriat cu Asociatia pentru Educatie Digitala Bigger Picture. Expozitia dezvaluie publicului 20 de personalitati de ieri si azi, oamenii cu realizari remarcabile în stiinta, literatura, pictura, sport, istorie si muzica. Romanii de poveste sunt cei care au pus tara noastra pe harta lumii prin descoperirile lor, recordurile pe care le-au doborat, talentul lor exceptional. Vizitatorii sunt invitati sa descopere cine a fost primul roman care a ajuns la Polul Sud, sa afle unde s-a nascut geniul mecanicii, sau sa-si completeze cunostintele despre fondatorul celui mai vizitat Muzeu din Romania. Povestile pot fi ascultate si vizualizate în limbajul semnelor romane scanand qr-codurile disponibile pe traseul expozitiei.

• 11:00 – 12:00 – atelierul „O poveste la Muzeu” - un atelier de creat povesti, alaturi de autoarele de carti pentru copii Bianca Partenie si Claudia Oprescu, de la Editura Univers. Atelierul îmbina activitati creative, jocuri de rol, storytelling si discutii între cei mici si invitatii care vor fi prezenti si este recomandat copiilor între 5 si 8 ani.

• 15:00 – 16:00 – „Romani de poveste”, atelierul care porneste de la colectia de povesti dedicate romanilor si romancelor care au pus tara noastra pe harta lumii. Sunt personalitati care au facut descoperiri în stiinta, au militat pentru diverse drepturi, au marcat performante în sport si au depasit recorduri mondiale. Ne jucam si învatam inspirandu-ne din povestile de viata ale oamenilor din colectia https://afostodata.ro/romani-de-poveste/. Atelierul este recomandat copiilor între 9 si 13 ani.

Participarea la ateliere este gratuita iar înscrierea se face prin formularul de rezervare https://antipa.ro/rezervari/, în limita a 20 locuri/atelier.

Cei care vor petrece aceasta zi vor putea descoperi o parte din patrimoniul stiintific impresionant al muzeului: cca. 2 milioane exemplare de nevertebrate si vertebrate (actuale si fosile) provenind din Romania si din diverse zone geografice, care fac din Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” un adevarat „jurnal” al biodiversitatii planetei, reprezentand cea mai importanta sursa de documentare pentru cercetarea zoologica romaneasca

Sunteti asteptati la Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” sa va petreceti Ziua Culturii Nationale si sa participati la activitatile pregatite pentru a marca aceasta zi minunata!

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Toate vor merge bine pentru tine astazi, dar asta nu inseamna ca trebuie sa lasi garda jos. Fii atent/a la tot ce se intampla in jurul tau, ca sa eviti orice neplaceri ce pot aparea pe neasteptate.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Crapul este un peste omnivor, ce poate trai pana la 150 de ani.

› vrei mai mult

Bancul zilei

- Unde a murit Stefan cel mare, ma' Bula?
- Pai ... la pagina 28 a manualului de istorie, doamna profesoara!...

› vrei mai mult

Shop Clopotel.ro